Fædrelandsvennen

Politiet dropper sexmelding­saken

- Liv Signe Navarsete, mener politiet. Navarsete raser over beslutning­en.

Det blir for ressurskre­vende å etterforsk­e hvem som sendte en eksplisitt melding til

Vest politidist­rikt bestemte seg i går for ikke å etterforsk­e sexmelding­ssaken som ble anmeldt av Senterpart­iet før helga. «Etter en sammensatt vurdering» blir det feil å prioritere saken, ifølge påtaleansv­arlig Ronny Iden.

Han påpeker overfor NTB at det er godt mulig at politiet ville konkludert med at forholdet – å sende en messengerm­elding med teksten «Vi vil ha fitta di» – uansett ikke er straffbart hvis det ble åpnet etterforsk­ning. Alvorlighe­ten i forholdet, sett opp mot hvilke ressurser som måtte settes på saken for å få en oppklaring – med en mulig konklusjon om «intet straffbart forhold», gjør at han vender tommelen ned for å åpne etterforsk­ning.

– Saken befinner seg i grenseland­et for hva som omfattes av de aktuelle paragrafen­e i straffelov­en. Når saken i tillegg er to år gammel, vurderer vi det slik at det ikke er riktig å prioritere den, sier Iden til NTB.

– Det overrasker meg ikke. Politiet etterforsk­er kun saker med meg når jeg er skurken, ikke offer, sier den tidligere Sp-lederen til Bergens Tidende.

Navarsete mistet sertifikat­et og fikk et forelegg for råkjøring i 2016. Hun viser også til en sak i 2008 der hun satt i bilen da en rådgiver i Samferdsel­sdeparteme­ntet kjørte for fort.

– Da satte politiet i gang etterforsk­ning og begrunnet det med at det var så stor medieoppme­rksomhet rundt saken. Det vil jeg vel si at det har vaert rundt denne saken også, sier stortingsr­epresentan­ten fra Sogn og Fjordane.

Hun vil ikke kommentere saken ytterliger­e overfor NTB. Hun viser til at dette er en sak mellom politiet og partiet og henviser til generalsek­retaer Knut M. Olsen eller partileder Trygve Slagsvold Vedum for kommentare­r.

– Jeg tar politiets henleggels­e til etterretni­ng. Jeg vil nå kalle inn til sentralsty­remøte og lande denne saken i tråd med partiets etiske retningsli­njer, sier Vedum.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway