Fædrelandsvennen

Naermer seg elektrisk Bmw-suv

- TEKST: TOR MJAALAND

BMW X3 har vaert en sikker suksess i mange år. Nå er det klart for en elektrisk utgave som kommer i 2020.

Over 15.000 helelektri­ske BMWER ruller allerede på norske veier. Den kompakte elbilen BMW i3 som ble lansert i 2013 har vaert en av bestselger­ne i Norge. På bilutstill­ingen i Beijing nylig dukket nok en elektrisk BMW opp, da i form av konseptbil­en ix3, første elektriske suv fra den tyske bilproduse­nten.

PIONERMARK­ED

– I fjor leverte BMW over 100.000 elektrifis­erte biler på verdensbas­is, hvor det norske markedet bidro med nesten 10 prosent av volumet. Vi er et pionermark­ed for BMWS elektrifis­erte modellport­efølje og deler vår erfaring med resten av verden. Nå kan vi også dele noen detaljer om den første helelektri­ske suv-en fra BMW, sier kommunikas­jonsdirekt­ør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Det er ikke vanskelig å kjenne igjen dagens X3-utgave når vi ser de første bildene av Consept ix3.

270 HESTEKREFT­ER

Noen saeregne detaljer skiller konseptbil­en fra dagens produksjon­smodell, skriver BMW i en pressemeld­ing. Den lukkede grillen skal vaere en ny tolkning av BMWS klassiske nyredesign. Frontspoil­eren er mer lukket, med mindre luftinntak og nye linjer. Egne felger og detaljer på støtfanger­en bak er andre elementer som preger konseptbil­en.

Den elektriske motoren i BMW Concept ix3 har en effekt på over 270 hk med en batterieff­ekt på over 70 kwt. Det gir konseptbil­en en rekkevidde på over 400 km etter den nye Wltp-kjøresyklu­sen som nå innføres. Batteriet er dimensjone­rt for 150 kw hurtigladi­ng, noe som vil bety en ladetid på rundt 30 minutter.

Produsente­n kaller den for øvrig ikke en suv, men sav – Sports Activity Vehicle. De betegner elbilen som femte generasjon, med ny teknologi som skal gi lettere vekt, lengre rekkevidde og mer fleksibili­tet.

Og som en god del andre bilproduse­nter som kommer med nye elbiler, vil det også bli mulig å forhåndsre­servere den kommende produksjon­smodellen av BMW Concept ix3. Når dette starter, eller hva prisen blir, opplyser BMW ikke noe om.

 ?? FOTO: BMW ?? Konseptutg­aven av BMWS første helelektri­ske suv ix3 minner sterkt om dagens populaere X3.
FOTO: BMW Konseptutg­aven av BMWS første helelektri­ske suv ix3 minner sterkt om dagens populaere X3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway