Fædrelandsvennen

De skal drive kafé på Verftet

De tidligere eierne av Paulsens hotell i Lyngdal skal drifte restaurant­en på Verftet i Ny-hellesund.

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Det var det lokale nettstedet N247 som var først med nyheten om hvem som tar over driften av restaurant­en når Bølgen & Moi gir seg.

Investor Rune Torsøe, som eier restaurant­en, er storfornøy­d med at Bent Sandvand og Jimmi Neiiendam tar over, etter at han besluttet å ikke legge restaurant­en ut for salg likevel.

– KREATIVE FOLK

– Jeg er veldig glad for å ha dem med på laget. Det er artige folk med mange spennende og kreative ideer, og det blir en sommer med mye moro, sier Torsøe.

Sandvand og Neiiendam solgte Paulsens hotell i Lyngdal for halvannet år siden.

– Vi er gründere, og nå må vi finne på noe annet, sa Sandvand til Faedreland­svennen i forbindels­e med annonserin­gen av salget.

Da hadde de drevet det siden 2011, etter at hotellet hadde vaert nedlagt i 40 år. Tidligere drev de selskapslo­kalet Simonhuset på Feda i Kvinesdal.

Paret fikk oppmerksom­het landet rundt da de la ut en ironisk jobbannons­e om at homofile søkere ikke var ønsket.

– Jeg er fra Lyngdal og de har drevet hotell i Lyngdal, så dette er folk jeg har kjent over lang tid. De har hatt stor suksess med det de har drevet tidligere, påpeker Torsøe.

SØKER SKJENKEBEV­ILLING

Neiiendam og Sandvand selv er ordknappe, og ønsker foreløpig ikke å si noe saerlig om hva slags konsept de skal drive på Kapelløya, en av tre øyer i den kjente, nå fredete, uthavna Ny-hellesund.

De to har søkt Søgne kommune om serverings­bevilling og skjenkebev­illing under navnet Café Verftet Ny-hellesund. Rådmannen innstiller på at søknaden, som behandles i tjenesteut­valget onsdag 9. mai, blir innvilget.

 ?? ARKIVFOTO ?? Bent Sandvand og Jimmi Neiiendam skal drive Café Verftet i Ny-hellesund. Bildet er tatt i Paulsens hotell i Lyngdal for noen år siden. Paret solgte seg ut av driften der for halvannet år siden.
ARKIVFOTO Bent Sandvand og Jimmi Neiiendam skal drive Café Verftet i Ny-hellesund. Bildet er tatt i Paulsens hotell i Lyngdal for noen år siden. Paret solgte seg ut av driften der for halvannet år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway