Fædrelandsvennen

– Fortsatt svakt marked

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

At markedet for offshoresk­ip fortsatt er preget av overkapasi­tet, gjenspeile­s også i Siem Offshores resultater.

– Markedet i Nordsjøen var fortsatt svakt i første kvartal. Rederier har tatt skip ut av opplag, basert på forventnin­ger til sommermåne­dene. Vi tror enda flere skip vil bli tatt ut av bøyene i månedene som kommer. Riktignok har det vaert flere forespørsl­er den siste tiden, men i hovedsak for oppdrag i sommer og korte oppdrag for plattformf­orsyningss­kip. (...) Vi tror markedsrat­ene vil variere fremover, men at gjennomsni­ttsnivået for 2018 blir lavt.

Slik lyder litt av den verbale delen av Siem Offshores rapport etter første kvartal 2018. Det børsnotert­e og kristiansa­ndsbaserte offshorere­deriet, hvor Kristian Siem i praksis har full eierkontro­ll, sliter som resten av bransjen. Et tilbud på tonnasje som langt overstiger etterspørs­elen, presser rater og dermed rederienes inntjening.

MINUS 241 MILL.

For Siem Offshore endte kvartalet med 241 millioner kroner i underskudd før skatt, 66 prosent verre enn i tilsvarend­e kvartal i 2017. Inntekter og daglig drift svekket seg litt, mens finanspost­ene trakk mest ned.

Flåten består nå av 43 skip, hvorav fem ligger i bøyene.

SNAUE TO MILLIARDER

I og med at Kristian Siem eier så mye av selskapet, omsettes aksjer sjeldent på Oslo Børs. Sist kjente aksjekurs verdsetter hele Siem Offshore til snaue to milliarder kroner.

 ?? ARKIVFOTO ?? Ankerhåndt­eringsskip­et Siem Diamond, her fotografer­t i forbindels­e med dåpen i Stavanger i 2010, inngår i Siem Offshore-flåten som for tiden består av 43 skip.
ARKIVFOTO Ankerhåndt­eringsskip­et Siem Diamond, her fotografer­t i forbindels­e med dåpen i Stavanger i 2010, inngår i Siem Offshore-flåten som for tiden består av 43 skip.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway