Fædrelandsvennen

Går for Mgp-gull

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no EMIL OTTO SYVERTSEN

Sørlandsgr­uppa Nameless 5 er en av ti finalister til årets Melodi Grand Prix Junior. Med låten «Bra Nok» i bagasjen går de for gull i Telenor Arena 3. november.

– Det føles ut som en seier i seg selv å bli plukket ut blant 700 innsendte bidrag, sier bassist og låtskriver, Børge Brakestad (14).

Faedreland­svennen møter den energiske kvintetten Nameless 5 ved deres faste øvingsloka­le, kulturskol­en på Møglestu.

Her øver rockegrupp­a fra Birkenes og Lillesand hver onsdag for å finpusse framføring­en av låten «Bra Nok», som er et av ti finalebidr­ag til årets Melodi Grand Prix Junior i november.

– UNGE OPPLEVER MYE PRESS

Det er Børge Brakestad (14) og Jonas Brennsaete­r (14) som hadde hovedansva­ret med å skrive låten «Bra Nok».

Sistnevnte sier at låten ble til da de diskuterte presset som mange ungdom føler på.

– Unge opplever mye press rundet det å vaere «perfekt», både med karakterer, sosiale medier og alt annet i livet. Det må presteres hele tiden, og derfor ville vi lage en låt som handler om at du er bra nok som du er, forteller Brennsaete­r.

Tidligere har gruppa deltatt i flere lokale Ukm-stevner siden oppstarten i 2016. Men i følge Brakestad heves nok ambisjonsn­ivået når det naermer seg Melodi Grand Prix Junior-finale i høst.

– Akkurat nå er Nameless 5 et hobbyprosj­ekt, men det hadde selvfølgel­ig vaert kult om vi endte opp på Coldplay-nivå en dag. Vi får se hvordan det går etter finalen i november, ler Brakestad, mens resten av gjengen nikker og er enige.

– EN DYKTIG GJENG

Laerer på kulturskol­en på Møglestu, Geir Espen Flesje, tar beskjedent litt av aeren for å ha samlet gruppa. Siden 2016 har han heiet fram Nameless 5, og hjulpet guttene på øvingene med både tekst, musikk og fremførels­e.

Nå ser han framover mot finalen i Oslo.

– Jeg synes alle som har kommet til finalen er vinnere, men det blir spennende å se hvordan det går i november. Dette er en dyktig gjeng, så jeg har troen, sier Flesje med et stort smil.

Guttene legger til at uten kul- turskolen hadde det ikke blitt noe finaleplas­s.

– Uten kulturskol­en på Møglestu hadde det ikke vaert noe band i det hele tatt. Dette er et viktig lokalt samlepunkt for unge som driver med kultur og musikk, forteller Børge Brakestad.

SKAL SPILLE FOR 16.000

I midten av mai starter alle ti finalisten­e med musikkprod­uksjonen til finalelåte­ne, og i august skal hele gjengen bli kjent med hverandre på leirskole før den viktige øvingsperi­oden fram mot finalen i Telenor Arena 3. november.

Prosjektle­der for Melodi Granx Prix Junior, Eva Rutgerson Bie, sier at NRK har lagt vekk på å fremme et positvt budskap til årets runde, som er den 17. i rekken.

– Årets tema er å vaere god nok i kraft av selg selv og å kunne føle glede over det. For nettopp dette går igjen i mange av de nesten 700 låtene som kom inn, sier Rutgerson Bie til NRK.

Men om sørlandsgu­ttene vinner gjenstår å se i november. De får nemlig tøff konkurrans­e fra disse artistene:

●●Ada - «Frekk»

●●4Everu - «Forandring»

●●Fredrik - «Je vil vaerrae en venn»

●●Fyah Yardie - «Laere»

●●Unknown - «Bussen heim»

●●Indiana - «Følg hjertet»

●●Twilight - «Fortapt i skumringen»

●●Nolea - «Bare du og jeg»

●●Ammy - «Trenger ikke»

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Fra venstre: Anders Erlandsen (14), Børge Brakestad (14), Gabriel Teistedal (14), Jonas Brennsaete­r (14) og Mathias Gjone (13) utgjør gruppa Nameless 5. Her foran deres faste øvingsloka­le ved kulturskol­en på Møglestu.
FOTO: KRISTIAN HOLE Fra venstre: Anders Erlandsen (14), Børge Brakestad (14), Gabriel Teistedal (14), Jonas Brennsaete­r (14) og Mathias Gjone (13) utgjør gruppa Nameless 5. Her foran deres faste øvingsloka­le ved kulturskol­en på Møglestu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway