Fædrelandsvennen

Craiova var inntil nylig ukjent for Vipers

Kenneth Gabrielsen får stadig høre at Craiova bør vaere lett match, men etter grundige analyser advarer nå Viperstren­eren sterkt mot den rumenske finalemots­tanderen.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg ler av dem som tror at dette blir lett match, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Lørdag byr Vipers opp til fest når 2200 tilskuere kommer til Aquarama for å se historiens første europacupf­inale på Sørlandet. Motstander Craiova har kanskje litt overrasken­de for de fleste spilt seg fram til finale etter å blant annet ha slått ut Lada i kvartfinal­en – russerne som sendte Vipers ut av Ehf-cupen i fjor, og som slo sørlending­ene 29-24 da de møttes i Russland i vinter.

– EKSTREM ARBEIDSMOR­AL

For Vipers-treneren var laget ukjent for bare få måneder siden.

– Jeg fikk først nyss om dem da de slo Brest på hjemmebane, sier Gabrielsen og sikter til kampen i februar hvor vertene vant 16–15.

Det uvanlige resultatet forteller litt om hva som møter de ferske serievinne­rne.

– Vi har møtt flere lag i år med større stjerner, men dette laget har et veldig godt forsvar og ekstrem arbeidsmor­al. De spiller med hjertet utenpå drakta. Det er grunnen til at de står i finalen, mener Gabrielsen – og sammenlign­er dem med Buducnost, som ved hjelp av et kruttsterk­t forsvar var med på å slå Vipers ut av Champions League.

ADVARER MOT KOLLEKTIVE­T

Marta Tomac advarer også mot forsvaret som møter dem.

– Vi møter et veldig bra lag som først og fremst er veldig gode defensivt. Jeg er sikker på at dette blir en veldig tøff kamp, men hvis vi er på toppnivå tror jeg vi skal vinne, i alle fall hjemme, sier Tomac.

I likhet med Gabrielsen har også hun blitt møtt med at Craiova bør bli lett match.

– Mange har spurt om det blir «walk-over», men det blir det absolutt ikke. Husk at de har slått Bucuresti i år. Selv om de ikke har store stjerner på laget så spiller de virkelig som et lag, og et kollektiv er ofte verre å stoppe enn gode enkeltspil­lere, sier Tomac – som var helt ukjent med laget før denne sesongen.

– Det er først denne sesongen jeg har hørt om Craiova.

Etter å ha studert dem i uttallige timer, trekker Gabrielsen saerlig fram fire spillere på Craiova:

• Valentina Neli Ardean Elisei - venstrekan­t som har scoret 39 mål i Ehf-cupen denne sesongen, inkludert ni da de slo Lada 26–23 borte.

• Zeljka Nikolic – høyrekant med 31 mål i Ehf-cupen.

• Ana Maria Ticu – midtback med 29 mål i Ehf-cupen.

• Florina Cristina Florianu venstre back på 1,84 meter med 56 mål i Ehf-cupen.

– Det er Florianu vi kommer til å slite med i forsvar. Det kommer til å bli hett. Vårt midtforsva­r må jobbe knallhardt for å stoppe henne, sier Gabrielsen.

HÅPER På 4–7 MÅL

Til sammenlign­ing topper Linn Jørum Sulland toppscorer­statistikk­en i Vipers foran Kari Brattset med henholdsvi­s 60 og 54 mål.

– Craiova kan passe oss veldig bra. Hvis vi treffer på avstander og vinner duellene i angrepsspi­llet så har vi en linjespill­er (Brattset) i topp europeisk toppklasse som kommer til å gjøre det vanskelig for dem. Hvis vi treffer på planen vår skal vi knekke dem. Men vi må tåle å bli både gule og blå, sier den avtroppend­e Viperstren­eren.

– Hva er et godt resultat foran returmøte til fredag?

– Det er veldig viktig å få et godt utgangspun­kt. Vi møter et lag med en fantastisk hjemmearen­a med 4500 tilskuere som lager et støynivå som er helt utrolig. Men vinner vi med 4–7 mål har vi et godt utgangspun­kt, sier Gabrielsen.

– Men vi har også vist at vi kan vaere gode på bortebane. For oss er det viktigste å vise at vi er et bra lag, så er alt mulig før den siste kampen, sier Tomac.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway