Fædrelandsvennen

Lover et enda mer spektakula­ert show i år

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Hopp på 30-40 meter skal lokke et rekordstor­t publikum når Rally Sørland kjører to publikumse­tapper i Travparken.

Lørdag fra klokka 13.30 må hestene vike for hestekreft­er når årets store rallybegiv­enhet på Sørlandet skal avgjøres i Travparken.

– Det kommer til å bli enda mer spektakula­ert enn i fjor da vi hadde naermere 5000 tilskuere. I år håper jeg på 8000-10.000 tilskuere tar veien til Travparken, sier arrangemen­tssjef Rune Kittelsen.

12 FARTSETAPP­ER

Rally Sørland består av 12 fartsetapp­er, hovedsakel­ig i indre strøk i Vest-agder, men arrangøren gjentar suksessen fra i fjor da de hadde flyttet de to publikumse­tappene fra Odderøya til Travparken, hvor publikum får mulighet til å følge dramatikke­n på naert hold og i sin helhet.

I år har arrangøren i tillegg endret litt på løypa for å gjøre den enda mer spektakula­er.

– Vi har flyttet hoppet enda naermere publikumso­mrådet. Dessuten har vi bygd det om slik at bilene kommer til å hoppe enda lenger i år. Jeg vil anta at verstingbi­lene kommer til å hoppe 30-40 meter i år, sier Kittelsen og legger til:

– I fjor var hoppet høyere med det resultat at bilene gikk rett til vaers, og fikk en hard landing. Det gjorde at flere ikke våget å satse i frykt for å ødelegge bilen. Men i år trenger de ikke å frykte den harde landingen.

Løpet er det fjerde av årets sju Nm-runder, og det første på sommerføre. I år som i fjor kjører to og to biler mot hverandre i Travparken, dem som ligger naermest i sammendrag­et, i håp om å øke dramatikke­n ytterliger­e – ikke minst på den avgjørende sisteetapp­en.

LOKALT HÅP I SNARTEMO

Blant lokale håp har Kittelsen størst forventnin­ger til Søren Snartemo fra Konsmo.

– I år har vi ikke Vm-sjåfører på startstrek­en, men ellers er alle de beste i Norge på plass. Det aller tøffeste er at Søren skal kjøre i den aller grommeste klassen. Han har imponert veldig i det siste, og er min favoritt, sier arrangemen­tssjefen.

LENGSTE RALLYLØP I NORGE

Planen var lenge at Pål Try skulle få kjøre Vrc-bilen til Mads Østberg, men ettersom det har vaert interesse for å kjøpe bilen til sju millioner, våger ikke rallyesset å låne bort bilen likevel.

– Men Try har like fullt fått tak i en bil i toppklasse, lover Kittelsen.

Totalt skal de 73 påmeldte bilene gjennom drøyt 100 kilometer i Rally Sørland, som er det lengste rallyløpet i Norge. Tidligere gikk løpet over to dager, men av hensyn til økonomien gikk arrangøren i 2016 ned til en dag.

– Det er dyrt å skaffe vakter til to dager. Men vi vurderer likevel å gå tilbake til to dager da flere av sjåførene har etterlyst det, sier løpsleder Stein Otto Andersen.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? I år som i fjor blir det hestekreft­er og ikke hester som får dominere i Sørlandets Travpark første lørdag i mai.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N I år som i fjor blir det hestekreft­er og ikke hester som får dominere i Sørlandets Travpark første lørdag i mai.
 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Arrangemen­tssjef Rune Kittelsen.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Arrangemen­tssjef Rune Kittelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway