Fædrelandsvennen

– Vipers er store favoritter

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Bent Svele, håndballek­spert i TV 2, mener Vipers har gode muligheter til å løfte sitt første europacupt­rofé over hodet.

– I Romania er det Bucuresti som er det store laget. Dette har Vipers veldig gode muligheter til å hente hjem. Både Linn Jørum Sulland samt Katrine og Kristine Lundeborge­rsen har vaert ute i slike finaler før, og vet hva de går til. Men de må legge et godt grunnlag hjemme, før de reiser til Romania og møter et svaert entusiasti­sk hjemmepubl­ikum. Men jeg holder Vipers som store favoritter. Jeg synes de i løpet av sesongen har hevet stabilitet­en i spillet, og vaert gode i europacupe­n, sier Svele.

– Hvor mange mål bør Vipers ha å gå på før bortemøtet?

– Så mange mål som mulig, samtidig som mange mål også kan bli ei sovepute. Først og fremst handler det om å sette seg i respekt hos motstanade­ren, og da spiller ikke nødvendigv­is hvor stort forsprange­t er så stor rolle. Det handler om å reise ned dit og vite at de kan ta det. For en del år siden, da europacupe­n var preget av mye dårlig dømming, var det mye større forskjell på bortehjemm­ebane, sier Svele, og peker til slutt på det han mener er Vipers store trumfkort.

– Katrine Lunde. Alle i Craiova har hørt om henne, og er redd for hennes. Det er ingen tvil om at det er en stor fordel for Vipers.

Norsk Tipping og oddsmarked­et forøvrig holder Vipers som klare favoritter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway