Fædrelandsvennen

Sulland vil gå hardere til verks i returen

Vipers tok første stikk i Ehf-cupfinalen da de slo rumenske Craiova.

- KRISTIANSA­ND TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no TEKST: ANDREAS HOPEN

Linn Jørum Sulland mener Vipers må bli tøffere i forsvar i returkampe­n mot Craiova fredag. Lørdag vant Vipers 26-22 i første kamp i Ehf-cupfinalen.

Vipers vant den første finalen mot rumenske Craiova. Rosatrøyen­e skaffet seg en firemålsle­delse før returmøtet i Romania fredag.

Til tross for seieren var Kenneth Gabrielsen hverken fornøyd med resultatet eller dommerne like etter kampslutt.

– Det er kjipt, vi skulle gjerne hatt noen mål til, men de er et veldig godt lag som ofrer alt. Dommerne er så som så, men det er greit. Det er tøft å spille en Ehfcupfina­le, og vi er ikke vant til at det er så røft, sier Vipers-trener Kenneth

Gabrielsen og henviser til at det var mye tøffe dueller ute på banen, spesielt i andre omgang.

CRAIOVA ÅPNET BEST

Nå ser Vipers-treneren framover mot returmøtet, og han tror det er mer en overkommel­ig at Vipers scorer mer mål der enn Craiova gjorde i Aquarama.

– Vi slipper inn 22 mål i dag, og vi har gode forutsetni­nger for å score mer enn det i returkampe­n, fortsetter Vipers-treneren.

Det var Craiova som åpnet kampen best. Det rumenske laget skaffet seg en tidlig ledelse. Midtback Ana Maria Ticu scoret 4-2-målet for gjestene etter ni minutter. Vipers kjempet seg imidlertid tilbake, og utlignet til 4-4 knappe fem minutter senere etter scoring fra Linn Jørum Sulland, Vipers’ toppscorer i Ehf-cupen.

Utover i den første omgangen fulgte lagene hverandre tett. Katrine Lunde stod veldig godt bakerst i Vipers-buret og vartet opp med flere gode redninger, mens Jeanett Kristianse­n var kampens store spiller og scoret ni mål.

Etter 21 minutter tok Vipers ledelsen for første gang i kampen. Sulland sendte ballen ut til Wang Skaug ute på høyresiden. Kantspille­ren satt ballen mellom beina på keeper. Dette ble bare begynnelse­n.

Like etter økte Vipers ledelsen ytterliger­e etter tre mål av Jeanett Kristianse­n og ett av Linn Jørum Sulland, slik at det stod 11-7 med tre minutter igjen før pause.

Craiova klarte å knappe innpå Vipers litt på tampen av den første omgangen, da bortelaget reduserte to ganger. Dermed stod det 12-10 til sørlending­ene da pausesigna­let gikk.

TAFATT FORSVAR

Linn Jørum Sulland var som vanlig sikker fra straffemer­ket og til sammen scoret hun åtte mål. Men etter kampen var veteranen skuffet over hvordan Vipers stod i forsvar.

– Jeg er skuffet over hvor tafatte vi var i forsvar i andre omgang. Vi lar de vinne duellene der, og når dommerne legger lista der de gjør, så må vi tilpasse oss. Det gjorde vi ikke i dag, og det må vi rette på til neste gang, forklarer Sulland med et kritisk blikk.

Sulland har lang fartstid fra

landslaget, og hun har også spilt i den ungarske toppklubbe­n Györ, til bortemøtet vil hun at Vipers skal gå hardere til verks.

– De trøkker til her, og der nede blir det sikkert ti ganger verre. Vi må tørre å sette lista vår litt høyere når det tydeligvis er lov. Vi møter ikke slike boksenever i hjemlig liga, det gjør du ikke, sier Sulland med litt latter.

HYLLER PUBLIKUM

Det var elektrisk stemning i Aquarama, og både Pernille Wang Skaug og Linn Jørum Sulland er imponert over hjemmepubl­ikumet.

– Det er en utrolig støtte fra publikum, og det hjelper oss virke- lig fram, sier Pernille Wang Skaug som noterte seg for tre scoringer.

– Jeg har ikke opplevd makan til stemning i Aquarama, også hjelper rumenerne medl ydendelage­r. Men idag var hjemmepubl­ikum m et fantastisk, sier Sull and.

JEVNT ETTER PAUSE

I den andre omgangen startet Craiova med ballen i overtall, etter at Kari Brattset hadde fått en to-minutter like før hvilen. Men bortelaget klarte ikke å ta vare på muligheten. Istedenfor gikk Vipers i angrep og økte ledelsen like etter.

Den andre omgangen var like jevn som den første. Craiova stod godt i forsvar, og Vipers klarte ikke å vaere like effektive foran mål som før pause. Midtveis i den andre omgangen var Vipers inne i en dårligere periode. Craiova hentet inn en tremålsled­else, og utlignet til 16-16. Da Kari Brattset satte inn hjemmelage­ts 17 scoring like etterpå hadde ikke Vipers scoret på omtrent 10 minutter.

Men det gjorde susen for Vipers. For like etterpå scoret kristiansa­nderne to kjappe til, og var dermed tilbake i ledelsen med tre mål.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Jeanett Kristianse­n var kampens store spiller og scoret ni mål.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Linn Jørum Sulland var blant Vipers’ beste spillere mot Craiova. Høyrebacke­n scoret åtte mål i finalen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vipers-spillerne takker publikum etter kampen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Pernille Wang Skaug scoret tre mål mot Craiova.