Fædrelandsvennen

– Perfekt vaer for motorsport

Anders Grøndal har kjørt Rally Sørland hvert år siden 2003. Lørdag vant han i overlegen stil, 60 år etter at farfaren vant løpet sist.

- TEKST: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT erlend.iversen.skarsholt@fvn.no

Camilla Johnsrød og Duoc Tran koste seg i finvaeret på Rally Sørland sammen med datteren Pernille (8 mnd.) lørdag.

– Jeg må si jeg er litt rørt. Jeg har kjørt det løpet her hvert år siden 2003, og har vaert så naer å vinne mange ganger. I år er det 60 år siden farfar vant dette løpet, og det å vinne nå på 60-årsdagen etter at han gjorde det er utrolig gøy. Faren min ble så rørt at han begynte å grine, fortalte en tydelig rørt Anders Grøndal etter siste etappe i Travparken lørdag.

Han og kartlesere­n Roger Eilertsen vant Rally Sørland lørdag i overlegen stil med 1.33,6 minutter ned til andreplass­en. Farfaren Nils Fredrik Grøndal vant tre utgaver av Rally Sørland, sist i 1958.

– Rally Sørland er det beste Nm-løpet med tanke på rammen rundt. Det er også det vanskeligs­te. Det er så mye steiner og skrenter rundt veiene. 50 prosent pleier å bryte dette løpet, og det er et vanskelig løp å overvinne. Endelig så klarte vi det, og det smaker godt, sier Grøndal som er fra Drammen.

29 biler av 71 startende brøyt i år løpet, ifølge Rally Sørland sine nettsider. Blant dem de lokale kjørerne Pål Vetle Try og Svein Frustøl.

Den sjuende etappen ble ikke gjeldende på resultatet, og ble avbrutt.

Lokal på andre

Det var lokale Søren Snartemo fra Konsmo, og kartlesere­n Arne-ingar Stulen som kjørte inn til plass nummer to, etter 9 etapper lørdag.

– Jeg håpet topp fem, men at vi skulle bli nummer to var maksimalt i dag, forteller en veldig fornøyd Søren Snartemo.

Det var jevnt hele dagen mellom Snartemo og Grøndal. Sistnevnte med fem etappeseir­e og Snartemo med to.

– Men etter å ha vunnet andre etappe fikk jeg en punktering på tredje. Der tapte jeg ett minutt. Men vi klarte å nullstille oss, sier Snartemo.

– Hvordan var det ute i løypene?

– Det var helt magisk. Sol, Sørlandet og mye folk. Og så folkehavet her inne med show på banen, og blide folk. Hobbymessi­g er det ingenting som er bedre enn dette for meg, sier Snartemo, som kom på fjerde plass totalt i fjor.

Han gir bilen, en Skoda Fabia R5, mye skryt etter andreplass­en.

– Den var helt topp å kjøre. I ettertid ser jeg at jeg skulle ha justert den inn. Nå må jeg fordøye dette litt, og så får vi se litt hva det blir neste sesong. Rally Sørland skal jeg kjøre. Men hvilken bil er jeg usikker på.

På tredjeplas­s kom Kenneth Johnsrød og kartleser Eirik Borge, mens på fjerde kom Oddbjørn Røed og Haakon Sande.

– Fantastisk atmosfaere

Grøndal startet dagen med etappeseie­r, og slapp aldri taket på ledelsen etter det.

– Jeg startet dagen bra, og hadde en god ledelse. Men vi avgjorde mye på etappe tre når Søren punkterte. Jeg satte opp farten etter det for jeg ville vise at jeg kan kjøre fortest. Så jeg fortsatte å pushe. Jeg ville ikke at noen skulle si at jeg vant fordi Søren punkterte. Etter service var det bare å roe ned, og sikre seieren, forteller en meget fornøyd Grøndal.

Han roser arrangemen­tet, og ikke minst publikum.

– Det var en fantastisk atmosfaere. Både inne i Travparken, men også i skogen. Det var så mye flagg, og folk som heier. Ikke

bare på sørlending­ene, men på meg også. Det er ingen som slår Rally Sørland på atmosfaere, sier Grøndal.

– Hvor vil du rangere denne seieren?

– Denne seieren er høyt opp. Av enkelte Nm-løp så er dette det løpet jeg har hatt mest lyst til å vinne, avslutter Grøndal.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Sjåfør Anders Grøndal får en iskald bøtte vann helt over seg etter å ha kommet i mål på den siste etappen i Travparken, og erklaert vinner av Rally Sørland.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Sjåfør Anders Grøndal får en iskald bøtte vann helt over seg etter å ha kommet i mål på den siste etappen i Travparken, og erklaert vinner av Rally Sørland.
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Søren Snartemo til høyre og kartleser Arne-ingar Stulen var meget fornøyde med andreplass i Rally Sørland.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Søren Snartemo til høyre og kartleser Arne-ingar Stulen var meget fornøyde med andreplass i Rally Sørland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway