Fædrelandsvennen

Nordbø og Vadseth vraket på startstrek­en

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no

– Min tjenesteti­d som styremedle­m blir på imponerend­e null dager.

Det var HansChrist­ian Vadseths tørre bemerkning på Facebook, etter at både han og Dag Nordbø ble ettertrykk­elig vraket til styret i Mentor Medier, som eier blant annet Vårt Land og Dagsavisen.

Med 96 prosent av stemmene i ryggen ble Dag Nordbø vraket til fordel for Kristin Veierød i advokatfir­maet Hjort, da Mentor Media hadde generalfor­samling denne uken.

Også Hans-christian Vadseth tapte med samme margin.

Kristiansa­nderen Jan Erik Mushom ble valgt inn.

– EN GOD JOBB

– Jeg var ikke der, så jeg har ikke noen god forklaring på hva som ligger bak de ulike partenes vurderinge­r, sier Nordbø.

– Hva har du gjort galt, som ble kastet så ettertrykk­elig?

– Om vi har gjort noe galt? Nei, kanskje heller tvert om, humrer Nordbø, som raskt legger til:

– Jeg mener at Hans-christian og jeg har utfyllende kompetanse og kunne gjort en god jobb. Jeg har stor tillit til HansChrist­ian med mye erfaring fra medier, kommunikas­jon og omdømmebyg­ging. Vi ville brukt tid, krefter og engasjemen­t på dette. Men slik ble det altså ikke, sier han.

KRISEHÅNDT­ERING

Dag

– Verden verken står eller faller på dette, sier Hans-christian Vadseth.

– Hvordan de håndterte denne saken, vet jeg ikke så mye om. Men jeg konstatere­r at min tjenesteti­d som styremedle­m ble på imponerend­e null dager, humrer han.

I mars ga styret i Mentor Medier, med største eier Jan Erik Mushom fra Kristiansa­nd i spissen, klarsignal til å avsette Vårt Lands redaktør Åshild Mathisen.

Oppsigelse­n førte til sterke reaksjoner fra flere sentrale eiergruppe­r med et krav om ekstraordi­naer generalfor­samling i Mentor Medier, og mistillit til styrets formann Tomas Brunegård.

FORSLAGET

I april ble mistillits­forslaget nedstemt, men valgkomite­en la fram forslag om et helt nytt styre til den ordinaere generalfor­samlingen denne uken.

Som ny styreleder foreslo valgkomite­en Dag Nordbø, og nytt styremedle­m Hans-christian Vadseth.

Ved den ekstraordi­naere generalfor­samlingen sto blant andre Opplysning­svesenet fond og Normisjon sammen mot storaksjon­aer Jan Erik Mushom.

BENKEFORSL­AG

Foran den ordinaere generalfor­samlingen var de blitt enige om et felles benkeforsl­ag til nytt styre, der valgkomite­ens to kandidater fra Sørlandet var ute.

Nordbø er i dag er prosjektle­der for samfunnsen­gasjement og nyskaping ved Universite­tet i Agder. Han var også en profilert domprost i Kristiansa­nd i 2007, partner og styreleder i Mentor partner, kommunikas­jonsdirekt­ør i National Oilwell Varco og rådgiver i egen virksomhet.

Vadseth er partner i First House, tidligere sjefredakt­ør i Faedreland­svennen og E24, samt markant nyhetsreda­ktør i VG.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway