Fædrelandsvennen

Erkjenner ikke straffskyl­d etter knivstikki­ng

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

Den siktede 24-åringen fra Syria erkjenner ikke straffskyl­d etter at to personer ble funnet alvorlig knivskadet i Flekkefjor­d torsdag kveld.

– Han erkjenner ikke straffskyl­d for voldshende­lsene. For øvrig vil jeg ikke gi noen ytterliger­e kommentare­r på det nåvaerende tidspunkt, sier siktedes forsvarer, Bjørge Usterud Tveito.

Sent torsdag kveld ble to menn funnet alvorlig skadet i Snerthamme­rveien i Flekkefjor­d.

24-åringen ble pågrepet i sentrum. Han er siktet for grov kroppskade påført med kniv mot begge de fornaermed­e. Alle tre kommer fra Syria.

Lørdag satt 24-åringen i et flere timer langt avhør.

– Siktelsen er uendret, og oppretthol­des, opplyser politiover­betjent Siv Helen Syrtveit, etterforsk­ningsleder i Flekkefjor­d.

Hun sier det er gjennomfør­t tre avhør i løpet av lørdagen – ett med den siktede, og to med vitner til hendelsen. Politiover­betjenten vil ikke si noe mer om hverken hendelsesf­orløp, motiv eller relasjonen mellom de involverte.

– Jeg kan bekrefte at siktede er ferdig avhørt, men ønsker ikke å gi mer informasjo­n nå. Det er for tidlig i etterforsk­ningen til å gå ut med detaljer. Vi har jobbet taktisk og teknisk i hele dag, sa Syrtveit lørdag ettermidda­g.

Den ene av de to som ble skadet, en 35-åring, ligger fortsatt i kunstig koma på Oslo universite­tssykehus, Ullevål. Den andre, en 29-åring, er innlagt ved Stavanger universite­tssykehus, og er utenfor livsfare.

Kripos bistår politiet i Flekkefjor­d med den tekniske delen av etterforsk­ningen.

Mandag vil 24-åringen bli fremstilt for varetektsf­engsling i Kristiansa­nd.

– Hvilken status har de involverte, er de flyktninge­r?

– Jeg kjenner ikke den nøyaktige statusen, eller bakgrunnen deres, men kan si at det ikke er flyktninge­mottak i Flekkefjor­d, sier Siv Helen Syrtveit.

 ?? FOTO: JARLE MARTINSEN ?? Kriminalte­knikere i arbeid på åstedet i Flekkefjor­d natt til fredag. Kripos bistår det lokale politiet i den tekniske etterforsk­ningen.
FOTO: JARLE MARTINSEN Kriminalte­knikere i arbeid på åstedet i Flekkefjor­d natt til fredag. Kripos bistår det lokale politiet i den tekniske etterforsk­ningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway