Fædrelandsvennen

Mistet jobbene – startet firma sammen

Da de måtte gå fra Mhwirth og NOV, jobbet de først hver på sin kant med animasjon og film. Så fant de ut at det ville vaere bedre å slå seg sammen. Så det gjorde de.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Alle sammen kjente hverandre, eller visste i det minste om hverandre. Samtlige har kreativ utdanning innen 3D-design fra Noroff, og vi jobbet med det samme hos Mhwirth og NOV: animasjon og/eller film som visualiser­er produkter. Ja, foto også. Vi to som jobbet hos Mhwirth, var i tillegg engasjert i layoutarbe­id med boreutstyr, sier Jim Sivertsen.

Broomstick heter det halvannen uke gamle selskapet han er daglig leder for, og som foreløpig har leid seg inn på Lund i Kristiansa­nd. Fire mann består det av. Én til – «Mr. X» – på vei inn og skal ha sin femdel av aksjene.

– At vi ikke kan si hvem det er, har å gjøre med oppsigelse­stid og sånt, lyder Sivertsens forklaring.

UT I 2016 OG 2017

Selv mistet han jobben sin hos Mhwirth i januar 2016. Det samme gjorde Raymond Ingebretse­n, mens Kristian Thuesen og Aleksander Ribe måtte gå fra NOV for ett år siden.

Sel vom inge nav dem vil bekrefte det, forstå rF a ed re lands- vennen at femtemann også kommer fra en Node-bedrift.

At de mistet jobbene sine, betyr for øvrig ikke at fagfolkene har gått ledige.

– Jeg dro rett til Australia, hvor jeg var i et halvt år og hjalp en kjenning fra Kristiansa­nd som satser på baconkrydd­er. Så kom jeg hjem igjen og har hatt flere oppdrag siden. Men det er bedre å vaere to enn én, og det er bedre å vaere fire eller fem enn to. Det gir leveringss­ikkerhet ved sykdom, pluss at det både er hyggeliger­e og faglig bedre, konstatere­r Kristian Thuesen. (Hvorpå det med «hyggeliger­e» avstedkomm­er en heller uhøytideli­g replikkvek­sling over dataskjerm­ene.)

– Vi har jobbet for oss selv, alle sammen, bekrefter Jim Sivertsen. Han nevner navn som Milrab og Garmin i forbindels­e med et oppdrag.

TRENGER MER ENN NETTVERK

Hver av de unge gründerne bringer kunder med seg inn i Broomstick. Det framgår imidlertid av det de forteller, at jobbene til nå i all hovedsak er skaffet fra kjente. Nettverk, altså.

– Riktig. Og nettverk er viktig, men vi kan ikke bare basere oss på det. Så min oppgave er først og fremst å gjøre Broomstick kjent på bredere basis. Alle kan ikke bare produsere hele tiden; vi må selge også, konstatere­r Jim Sivertsen – som har åtte år bak seg i faget, så han vet hva han skal selge.

– Vi har et godt produkt! erklaerer Kristian Thuesen, helt uten blygsel.

– Og alt vi trenger av utstyr. Jeg bruker for øvrig en del tid på å lete etter jobber på Doffin.no, portalen for offentlige anbud, legger Jim Sivertsen til.

BRINGE BUDSKAP

– Er det aktuelt å ta oppdrag for reklamebyr­åer?

– Våre tjenester retter seg mot firmaer som vil bringe fram et budskap gjennom film, animasjon eller foto – eventuelt i kombinasjo­n. Selvsagt tar vi gjerne oppdrag fra reklamebyr­åer, men vi vil passe oss for å ende opp som en ren underlever­andør, svarer Sivertsen.

– Kan dere ta ut lønninger? – Litt! Det skal nok bli mer etter hvert.

ASPIKK OG TERTESKJEL­L

Nå rF a ed re landsvenne­n dukker opp, blir det litt mimring fra de gode tidene i« drilling », før oljekrisen­s att e inn og oppsi g elses- rundene stod i kø.

– Uansett hva du foreslo av reiser eller utstyrsinn­kjøp, var det «go», er kvartetten enig om i rosenrødfa­rget ettertid.

Så dreier samtalen inn på hvordan det ser ut hos storbedrif­tene NOV og Mhwirth i dag, konkret hvordan gjennomsni­ttsalderen i de to bedriftene må ha steget etter hvert som unge ansatte forsvant ut.

–Den siste tiden jeg var i Mhwirth, spøkte vi med at det nesten bare varaspikk og terte skjell som ble servert i kantina, forteller Raymond Ingebretse­n og gliser godt.

❞ Det er bedre å vaere to enn én, og det er bedre å vaere fire eller fem enn to. KRISTIAN THUESEN, Gründer

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? F.v. Kristian Thuesen, Aleksander Ribe, Jim Sivertsen og Raymond Ingebretse­n.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN F.v. Kristian Thuesen, Aleksander Ribe, Jim Sivertsen og Raymond Ingebretse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway