Fædrelandsvennen

– Det kan bli litt høy brumming av og til

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

I solsteiken i Travparken koste flere tusen store og små seg med høy lyd, røyk, hopp og biler i høy hastighet. Høydepunkt­et var to etapper av Rally Sørland.

En av de aller minste til stede var Pernille Tran Johnsrød på åtte måneder. Hun koste seg med motorsport sammen med mora Camilla Johnsrød og faren Duoc Tran.

– I dag var det jo perfekt vaer for motorsport, sier Camilla, som fulgte nøye med på rallyet fra Travparken hele lørdagen gjennom.

De var på plass for å heie fram broren til Camilla og onkelen til Pernille, Kenneth Johnsrød under Rally Sørland-etappene i Travparken. Han suste inn til en solid tredjeplas­s totalt.

Og med egne øreklokker gitt av rally-onkelen, skilte Pernille seg ut i folkemengd­en.

– Ja, vi er jo ofte med å hjelper til under servicer og slikt, og da kan det ofte bli høy brumming og lyd. Så da er disse kjekke å ha med. Vi må jo ha henne med også. En skal jo tidlig krøkes, sier Camilla Johnsrød med et smil.

Hege og Alf Vimme tok turen fra Telemark med barna Stein Andre og Hege Marit for å få med seg Rally Sørland i år, som i fjor.

– I dag har Stein Andre bursdag, så da passet det perfekt å feire den her med motorsport, forteller Hege.

Jubilanten koste seg med å se på drifting, og å kjøre små rallybiler selv.

– Har du lyst til å kjøre rally når du blir voksen?

– Nei, ikke egentlig. Det er tryggest å se på, sier han, og fortsetter med å forklare hva som har vaert best med bursdagsfe­iringen:

– De som det røyk så mye av og sladdet var det moro å se på. Og vafler var godt, sier han.

At det var Travparken de havnet i lørdag var neppe tilfeldig.

– Jeg er en skikkelig motorsport­entusiast kan du vel si, forklarer faren Alf Vimme, som setter underholdn­ingen med rallycross­bilene høyest.

– Det var veldig morsomt å se. Og med det varme og fine vaeret kunne det nesten ikke blitt bedre dette. At det blåser gjør ingenting, det er nesten bare deilig, sier Hege.

Marita Pedersen og sønnen Mathias brukte lørdagen i Travparken.

– Vi har vaert her i hele dag og sett alt, og høydepunkt­et må vaere driftingen. Men vi hadde håpet på litt mer hopp fra rallysjåfø­rene. Hoppet er jo stort nok og de kommer i den farten inn mot hoppet, men så kjører de så forsiktig over hoppet, sier Pedersen, som har forståelse for at hoppet kan gå utover bilene.

Arrangemen­t ansvarlig Rune Kittelsen var også strålende fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan arrangemen­tet ble i år. Mye kan vi takke det fantastisk­e vaeret for, sa Kittelsen lørdag.

– Det har vaert veldig mye publikum her i dag. Jeg har ingen konkrete tall ennå, men jeg tipper vi slår fjorårets publikumsr­ekord på 5000. Forskjelle­n fra i fjor er at vi i år holdt publikum helt til slutt. I fjor hadde vi for lang ventetid foran siste etappe.

Allerede i august starter planleggin­gen for neste års Rally Sørland.

– Vi har veldig lyst til å ha en todagers konkurrans­e. Men det er dyrt. Slik som det gikk i år så vet vi at vi håndterer én dag også.

 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Camilla Johnsrød og Duoc Tran sammen med deres åtte måneder gamle datter, Pernille. De koste seg med raske biler og høy brumming lørdag under Rally Sørland.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Camilla Johnsrød og Duoc Tran sammen med deres åtte måneder gamle datter, Pernille. De koste seg med raske biler og høy brumming lørdag under Rally Sørland.
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Svein Frustøl lå an til å komme på tredjeplas­s. Men på siste etappe fikk han sleng på bilen og bakenden kraesjet i gjerdet med noen få meter til mål. Han forsøkte i et desperat forsøk å rygge bilen i mål uten å lykkes. Han måtte dermed bryte løpet. Men...
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Svein Frustøl lå an til å komme på tredjeplas­s. Men på siste etappe fikk han sleng på bilen og bakenden kraesjet i gjerdet med noen få meter til mål. Han forsøkte i et desperat forsøk å rygge bilen i mål uten å lykkes. Han måtte dermed bryte løpet. Men...
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Stein Andre (5) og Mathias (5) fulgte nøye med da driftingen pågikk.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Stein Andre (5) og Mathias (5) fulgte nøye med da driftingen pågikk.
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Arrangemen­tsansvarli­g Rune Kittelsen gir publikum og vaeret tommelen opp etter Rally Sørland.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Arrangemen­tsansvarli­g Rune Kittelsen gir publikum og vaeret tommelen opp etter Rally Sørland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway