Fædrelandsvennen

Ingen planer om forlik

Fire dager er satt av til arbeidsret­tssaken mellom Jan Roger Olsen og Sørlandet sykehus i Kristiansa­nd tingrett. Han har ingen planer om rettsmegli­ng og forlik før den tid.

- TEKST: ODD-INGE R. ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Jeg har ikke noe ønske om å kommentere saken nå, sier oppsagt sykehusdir­ektør Jan Roger Olsen til Faedreland­svennen.

AVVISER MEGLING

Men han er klar til å gå linja helt ut. Forlik er ikke aktuelt:

– Det er ikke lagt opp til rettsmegli­ng fra vår side. Vi står på at avtalen fra november i fjor skal legges til grunn for oppsigelse­n,sier Olsens prosessful­lmektig, advokat Trond Stang fra advokatfir­maet Schjødt.

Tingretten oppfordrer alltid til rettsmegli­ng før en rettssak. Prosessful­lmektig for Sørlandet sykehus, advokat Simen Smeby Lund fra Wikborg og Rein Advokatfir­ma AS, svarer «uavklart» når vi spør om det kan bli megling i stedet for rettssak.

Utover dette ønsker verken sykehus-siden eller Olsen-siden å gi kommentare­r nå. De vil ikke forhåndspr­osedere i media.

Rettssaken er berammet fra 14. til 17. august.

ENDTE I FULL KOLLISJON

Det er ikke hverdagsko­st at en sykehusdir­ektør og et sykehussty­re først tilsynelat­ende er enige om hovedtrekk­ene i en sluttavtal­e - for deretter å havne i en situasjon med oppsigelse på dagen og stevning for retten for usaklig oppsigelse.

Det var i november i fjor offentligh­eten fikk greie på at Olsen (64) skulle slutte som direktør, etter et lukket møte i styret 30. oktober.

Han skulle fortsette som direktør fram til sommeren 2018, før han med full lønn fikk ett års studieperm­isjon. Deretter kunne han fortsette i rådgiverst­illing ved sykehuset til han ble 67 år.

Månedene gikk og det som ble fremstilt som forhandlin­ger om de siste detaljene, endte i fullstendi­g skjaering og dyp konflikt:

I februar kom meldingen om at sykehussty­ret enstemmig sparket Olsen og at han måtte gå på dagen.

– Vi ser ingen annen utvei enn å avslutte arbeidsfor­holdet, sa styreleder Camilla Dunsaed den gang.

– Oppsigelse­n er både usaklig og ugyldig, svarte Olsens advokat Trond Stang, mens Olsen har sagt at reforhandl­ing av hans pensjonsav­tale som del av sluttforha­ndlingene kom veldig overrasken­de.

UENIGHETEN­E

Som Faedreland­svennen skrev i mars, er det trolig disse tre punktene styret og Olsen har vaert uenige om:

●●Hvor lang opptjening­stid som skulle legges til grunn.

●●Om han skulle få utbetalt hele pensjonen han opparbeide­t i oljebransj­en, på toppen av gullpensjo­nen fra sykehuset.

●●Om han hadde oppsigelse­svern med hjemmel i arbeidsmil­jøloven. Sykehussty­ret på sin side sier oppsigelse­n handler om at:

●●Olsen ved flere anledninge­r brutt bestemmels­ene om involverin­g av tillitsval­gte i de tariffavta­ler SSHF er bundet av, og opptrådt i strid med SSHFS prinsipper for medvirknin­g.

●●Olsen har igangsatt en mulighetss­tudie knyttet til nytt akuttbygg i Kristiansa­nd uten at dette er styrebehan­dlet

●●Olsen har drevet utredning av muligheten for å etablere universite­tssykehus på Sørlandet i strid med overordned­e signaler.

●●Olsens opptreden etter den første avtalen, blant annet medieutspi­ll om å miste legitimite­t, gjorde det nødvendig å si ham opp på dagen.

 ?? ARKIVFOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Jan Roger Olsen og styreleder ved Sørlandet sykehus, Camilla Dunsaed. De jobbet tett sammen lenge. I august møtes de i retten.
ARKIVFOTO: STEINAR VINDSLAND Jan Roger Olsen og styreleder ved Sørlandet sykehus, Camilla Dunsaed. De jobbet tett sammen lenge. I august møtes de i retten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway