Fædrelandsvennen

Trenger Dempsey sosial hjelp?

- BJARNE ZACHARIASS­EN født sørlending og fotballfan

Det virker som Mark Dempsey mister hodet så mye i kampsituas­jon at han trenger sosial hjelp. Nå fremstår han som en uoppdragen bølle etter kamper. Et dårlig forbilde.

●●Det er dumt for IK Start og hvordan klubben fremstår. Så jeg har noen tips til Starts sjef.

Til Mark Dempsey: Jeg elsker fotball og blir veldig engasjert. Men det betyr ikke at jeg forandrer meg til en rasist eller neandertal­er på tribunen. På samme måte mener jeg du ikke trenger å oppføre deg som en uoppdragen bølle fordi Start har tapt en fotballkam­p. Det synes jeg du har gjort flere ganger i år. Så her følger noen enkle tips om oppførsel og behandling av folk:

1: Å stikke pekefinger­en opp i fjeset på folk (bilde Ntb/fevennen 6/5) er en stor fornaermel­se i de fleste av verdens land. Om du holder på sånn vil få folk få med seg hva du sier.

2: Å true med at du kan bli enda mer sinna (Fevennen 6/5), beveger seg over i en helt annen og ganske ekkel avdeling.

3: Du får ikke mer rett ved å rope og skrike. Sånt laerer de fleste barn. Sjekke gjerne opp Gandhi eller Mandela på youtube. De snakket begge rolig og fikk enorm innflytels­e.

4: Sørlending­er er et forsiktig folkeslag, der sinnsstemn­ingen gjerne varierer fra «ikkje greit» til «veldig greit». Derfor synes jeg du bør vurdere om andre ord enn fuck/fuckings passer bedre på Sørlandet når du vil si hva du mener. Altså om du vil at folk skal høre på hva du sier, i stedet for hvordan du sier det.

5: Det er lurt å ha en viss tiltro til andre. Når du nekter spillere å snakke med medier etter et tap fordi de er for unge (VG 14/04), antyder du vel at du ikke har saerlig tro på spillerne dine. Jeg vil tro Opdal, Larsen, Børufsen, Skaanes, Robstad, Kabran, Sigurdason og Finnbogaso­n er erfarne og voksne nok til å kunne klare sånt like godt som deg.

6: Å legge skylden på motstander­e eller dommer (VG 6/5) etter et tap, kan da umulig skape den toppidrett­skultur Start nå prøver å få til.

7: Om du er så varm i toppen etter kampen at du vet du kan si noe dumt, må du ta ansvar selv. Ta en rask, kald dusj, roe deg ned og så svare på spørsmål. Jeg tror mediene vil akseptere dette om du forklarer at du har problemer med eget temperamen­t rett etter kampen.

Du virker som en hyggelig mann. Men det kan ikke vaere noen unnskyldni­ng for å oppføre deg som en uoppdragen bølle etter fotballkam­per. Jeg håper du klarer å oppføre deg bedre framover. I hvert fall om du bryr deg om Start.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway