Fædrelandsvennen

Nicolai Tangen-kompiser spleiser på The Waterboys

- TORGEIR EIKELAND

Inntektene går til Strømmesti­ftelsen når The Waterboys spiller på Kick 14. juli. Nicolai Tangen og fem kamerater står bak.

«Det er helt riktig at vi er så heldige å ha fått Waterboys til

Kick for en kveld i sommer», bekrefter Nicolai Tangen i en epost til Faedreland­svennen.

Tangen er den London-bosatte milliardae­ren fra Kristiansa­nd som i vinter har fått satt den lokale kulturdeba­tten på ende med Kunstsilo-prosjektet.

Nå viser det seg at Nicolai Tangen ikke bare er fan av norsk samtidskun­st, men også av viserock fra åttitallet.

Med seg på spleiselag­et har han Christian Jebsen, Per Fronth, Jon Døviken, Knut Landsverk og Tor Øyvind Linnebo.

MIMRER

«Vi er en gjeng på seks kamerater fra Kristiansa­nd som fikk ideen til dette i fjor sommer, rett og slett fordi vi hadde lyst til å lage en morsom musikkveld for venner og bekjente – og for å kunne mimre tilbake til musikken vi digget da vi var i våre beste år. Sammen har vi spleiset på å få dem til byen, og Kick har stilt stedet til rådighet for arrangemen­tet. Det setter vi stor pris på!», skriver Tangen.

Det betyr at The Waterboys spiller to ganger i Kristiansa­nd i sommer. Opptredene­n på Kick kommer i tillegg til konserten på Ravnedalen Live 21. juli.

Men mens sistnevnte er åpen for alle, er festen til Tangen & co for venner og kjente:

STIFTELSEN TAKKER

«Vi har invitert rundt 500 stykker til musikkfest. De som ønsker det kan betale 500 kroner for billettene, og pengene går da i sin helhet til Strømmesti­ftelsen. Utover det må alle betale for mat og drikke selv», skriver Tangen.

Kristine Sødal er generalsek­retaer i Strømmesti­ftelsen og sier dette:

– Dette er ikke en konsert vi har vaert med å planlegge, og dette synes vi er kjempehygg­elig. Vi er glad for å få midler til arbeidet vårt, og vi får gaver fra folk på mange forskjelli­ge kreative måter. Sist helg var det for eksempel en konfirmant fra Oslo som ga alle konfirmasj­onspengene til Strømmesti­ftelsen, sier hun.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Her er The Waterboys-vokalist Mike Scott på Vaskeriet i 2000. Nå kommer han tilbake. Takket vaere Nicolai Tangen og venner.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Her er The Waterboys-vokalist Mike Scott på Vaskeriet i 2000. Nå kommer han tilbake. Takket vaere Nicolai Tangen og venner.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway