Fædrelandsvennen

Jeg tror denne kampen kommer ubeleilig for Vipers.

Byåsen-trener Roger Kvannli har slett ikke gitt opp å ta igjen Vipers foran tirsdagens semifinale i sluttspill­et

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Sist onsdag sikret Vipers seg et meget godt utgangspun­kt foran tirsdagens semifinale­retur i sluttspill­et i Aquarama ved å vinne 28–23 i Trondheim. Men selv om utgangspun­ktet er vrient, mener Byåsen-treneren at saerlig et moment taler i deres favør.

– Dette er selvfølgel­ig et gunstig tidspunkt for oss å møte Vipers på. Jeg tror kampen kommer ubeleilig for dem, sier Kvannli.

Det han sikter til er at tirsdagens sluttspill­kamp går bare tre dager etter at Vipers slo Craiova 26-22 – og bare tre dager før returmøtet i Ehf-cupen i Romania.

– Hvis vi skal vinne dette er vi helt avhengig av at de små tingene vipper i vår favør, og at de har fokuset en annen plass skader ikke oss, hevder Kvannli.

Og tviler på at Vipers klarer å ha fullt fokus på Byåsen-kampen – selv om det spilles om en sluttspill­finale – når man skal forsvare en firemålsse­ier på utebane i Romania.

– Jeg tror Vipers har mer fokus på Ehf-finalen. Det ville i alle fall jeg ha hatt. Jeg tror en europacupt­ittel henger høyere selv om de selvfølgel­ig vil vinne fire titler i år. Men i kampen mot oss tror jeg de vil gjøre jobben sånn noenlunde, og sikre avansement­et, og kanskje la oss vinne med totre mål. Det er utfordring­en deres, sier Kvannli.

Og peker på at fire mål før bortemøtet i Romania ikke er mye.

– Her må de terpe litt mer for å kunne hente dette hjem. Dessuten tror jeg sluttspill­et betyr mer for oss. Det er jo den eneste tittelen vi kan ta, sier Kvannli.

VIL IKKE SPARE På NOE

Men i Vipers er de slett ikke redde for at de skal ta enklere på Byåsen enn de ellers ville gjort.

– Det er veldig greit at Kvannli påminner oss dette. Men vi har såpass respekt for Byåsen at vi kommer til å forberede oss veldig bra, og ikke spare på noe. Det er viktig for oss å gjøre en god prestasjon for det vil vi ta med oss til Romania. Også vet vi at dersom vi kommer opp på et bra nivå så har ikke Byåsen sjans, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen, og legger til:

– VIPERS ER PROFFE

– Det er utrolig viktig for oss å bruke kampen for alt den er verdt. Vi vil spille finale i sluttspill­et, og det er det dette dreier seg om. Vi er vant med å spille mange kamper, og den mot Craiova kommer ikke før på fredag. Og ikke noe ville vaert bedre enn om Byåsen gir oss skikkelig kamp for da tar vi med oss det til Romania, sier Gabrielsen.

Byåsen-spiller Teodora Tomac var i helgen på besøk hos lillesøste­r og Vipers-spiller Marta Tomac – og overvar blant annet europacupf­inalen. Hun tror ikke at Byåsen får noe gratis.

– Personlig hadde jeg bare sett fordeler i det tette kampporgra­mmet. Selvfølgel­ig bruker man tid på å restituere etter flere tøffe kamper, men Vipers er såpass proffe at jeg tror de går inn med hundre prosent innsats mot oss, sier Tomac.

Hun er for tiden gravid, men fra benken spiller hun en rolle under Byåsen-kampene, og hun mener ha avdekket svakheter hos årets serie- og cupmester.

– Hvilke svakheter vil jeg holde internt i laget, men Vipers har gått på smeller før, og hvis vi klarer å fighte i 60 minutter så kan vi snyte dem for avansement­et, mener Teodora Tomac.

Katrine Lunde frykter ikke at kampen skal komme ubeleilig på Vipers.

– Når vi spiller mot Byåsen vil gjøre alt for å vinne. Det kan godt tenkes at Kenneth rullerer mer på laget enn han ellers ville gjort, uten at det nødvendigv­is går ut over kvaliteten på vårt spill. Fordelen vår er at vi er i meget god form, sier Katrine Lunde.

 ?? FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN ?? Byåsen-trener Roger Kvannli sammen med den for tiden gravide Byåsenspil­leren Teodora Tomac.
FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN Byåsen-trener Roger Kvannli sammen med den for tiden gravide Byåsenspil­leren Teodora Tomac.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway