Fædrelandsvennen

Tar grep etter den svake starten

– Vi må endre på ting, sier Start-trener Mark Dempsey etter fire poeng fra de første åtte kampene.

- TEKST: steffen.stenersen@fvn.no STEFFEN STENERSEN

Mandag var Start tilbake på treningsfe­ltet etter nedturen mot Odd. Før økta hadde de et lengre møte, hvor de fikk snakket om situasjone­n i klubben.

– Det var et positivt møte. Vi må finne ut hvordan vi skal håndtere den vanskelige situasjone­n vi er i. Hva som ble sagt holder vi for oss selv, men det var positivt, sier Start-trener Mark Dempsey til Faedreland­svennen.

Sesongstar­ten har blitt knalltøff for et Start-lag som hadde håpet på langt mer enn fire poeng fra de første åtte kampene. Etter kampen mot Odd uttalte Starttrene­ren at de første 20 minuttene var det verste han hadde sett av laget sitt, og innrømmer dagen etter at det skremte ham.

– VI Må ENDRE

– Jeg har ikke sett den type naivitet tidligere. For det er egentlig ikke ved utspilling bakfra vi har mistet ballen, men på siste tredjedel har vi mistet ballen i skumle posisjoner. Det handler om flere ting. Selvtillit er en av dem. Så har ikke Jonas (Deumeland) vaert med oss veldig lenge, og har ikke fått øvd i tre måneder med laget slik Håkon fikk, sier Dempsey.

Nå tar engelskman­nen grep foran to hektiske uker med fire kamper på 12 dager. Dempsey sier det kan bli endringer allerede i kommende kamp mot Egersund i cupen.

– Det er mulig. Vi må endre, for som Einstein sa: Definisjon­en på galskap er hvis du fortsetter å gjøre det samme, men forventer et annet resultat. Så vi vil endre litt, og skru litt på noen ting, sier Dempsey.

Start har fått kritikk for en noe omstendeli­g type fotball som har gått for mye på tvers, og som ikke har vaert direkte nok.

– ENKLERE TYPE FOTBALL

– Vi skal prøve å vaere litt enklere i tilnaermin­gen, sier Dempsey. – Mer direkte fotball? – Enklere. Så får vi se hvordan vi gjør det, og om det blir direkte eller hva det blir. Det handler bare om å gi spillerne litt mindre å tenke på, og at det de gjør kommer mer naturlig. Nå ser jeg at de tenker litt for mye, og det kan vaere et problem. Da stopper rytmen og man bruker for lang tid. Vi trenger bare å gå litt tilbake til basis, sier Dempsey, som mener en seier i ligaen er det laget tren- ger for å komme på riktig spor igjen.

Espen Børufsen og Isaac Twum var mandag tilbake på treningsfe­ltet. Sistnevnte kan vaere aktuell for et innhopp allerede onsdag, mens Børufsen trolig må vente til lørdagens kamp mot Brann.

– TRENGER TID

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start tok mandag turen innom Faedreland­svennens Tv-studio for å gi sin versjon av sesongstar­ten. Han sier det er for tidlig å felle noen dom ennå.

– Vi må huske at det ikke er 17. mai engang. Så er det slik i fotball at en aldri vet hva som kommer rundt neste hjørne. Vi ser lyset i enden av tunnelen, for vi vet at vi har gode fotballspi­llere. Det er for tidlig å skåle i gravøl over det her. Det er veldig kjipt for oss alle at vi ikke klarer å vinne, men dette trenger tid på å sette seg, sier Karlsen.

– Hvordan vurderer du den jobben du har gjort siden du kom?

– Det er opp til eierne og styret å vurdere. Jeg synes det er tidlig å felle en dom over det ene eller det andre. Vi har satt en stall basert på de prinsippen­e vi har i hodet, og tenker at det må få tid til å modnes og formes, mener Karlsen.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY ?? Start-trener Mark Dempsey vil gi spillerne litt mindre å tenke på på banen, og vil spille en enklere type fotball.
FOTO: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Start-trener Mark Dempsey vil gi spillerne litt mindre å tenke på på banen, og vil spille en enklere type fotball.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway