Fædrelandsvennen

Er Start på vei mot et av tidenes mageplask i norsk fotball? PÅL W. JØRGENSEN

Start må gjerne skylde på dommeren, karantener eller skader. Det er ikke det nedturen handler om.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

En ny kamp. En ny, forferdeli­g kveld for dem som er glad i Start.

●●Jeg hadde troen på laget før denne kampen. Jeg synes det har sett mer stabilt ut, og at laget har vaert bedre med ball de siste kampene. Det har vaert mindre feil, men tempoet har manglet. Jeg tenkte at kampen mot et ungt, og litt lett Odd-lag, ville vaere en fin anledning til å vise noe annet enn det som er vist til nå. Så feil kan man ta.

●●Det ble i stedet et stort skritt i feil retning. Nå er det for alvor krise i klubben, etter ett poeng på de siste sju kampene.

●●Start må gjerne skylde på dommeren, karantener eller skader. Det er ikke det dette handler om. Hele laget var preget mot Odd i Skien. Det vi fryktet før årets sesong har skjedd. Laget er inne i en mental kollaps, og det fører med seg en rekke problemer.

●●Jeg har skrevet før at det naermest er umulig å se forskjell på million-investerin­gene som er på banen nå, og gjengen som slet faelt i eliteserie­n under Mons Ivar Mjelde og Steinar Pedersen.

●●Start har hentet hele 16 spillere siden de pengesterk­e eierne tok over i fjor sommer. Foreløpig har de fått fryktelig lite igjen for alle millionene de har brukt.

●●De første 19 minuttene søndag, før Odd scoret sitt første, var det knapt en pasning som traff.

Det var nesten som om laget bare ventet på at hjemmelage­t skulle straffe de mange balltapene. Vi har sett det før. Ball- behandling­en og pasningskv­aliteten, som per nå burde vaert en av Starts styrker i denne ligaen, var sjokkerend­e dårlig. Som vanlig bedret det seg noe da Odd scoret.

●●Mark Dempsey og Tor-kristian Karlsen, som begge må stå ansvarlige for spillerkjø­p, hentet nesten utelukkend­e spillere med talent og uten erfaring fra toppnivå. Det har blitt hentet for få ledertyper – noe klubben har skreket etter i flere år.

●●Det må klubben lide for nå. Og det gjør at denne krisen er enda vanskelige­re å komme seg ut av. Da det ble påpekt i vinter, lenge før serien startet, ble det naermest viftet bort som et ugyldig argument fra Starts trenere og ledere.

●●Jeg skal vaere forsiktig med å slå fast at de har bommet på overgangsm­arkedet, men de har bommet med balansen.

●●Dessuten er det nå helt tydelig at klubben mangler ballspille­re i de bakre rekkene. I mine øyne er det kun Elliot Käck som, per nå, har vist seg som en spiller som takler Mark Dempseys spillestil. Nå begynner det å haste om klubben skal overleve. La oss si at rundt 30 poeng må til.

●●Da bør klubben ta poeng i annenhver kamp, ispedd en del seire. Akkurat nå, i timene etter Odd-kampen er slutt, virker det som en vanskelig oppgave.

Rykker de ned, ville det vaere et av tidenes mageplask i norsk fotball – ressursbru­k tatt i betraktnin­g.

Heldigvis kan det fortsatt snu fort. Slik er fotballen.

●●Bunnlaget Start kommer til å hente spillere i sommer, med både rutine og kvalitet. I mellomtide­n må det komme seire, i det som er et tøft kampprogra­m fremover. I de neste fem kampene møter Start fire medaljekan­didater i Brann, Sarpsborg, Molde og Strømsgods­et.

●●Aller først venter serieleder Brann hjemme i Kristiansa­nd lørdag. Slik situasjone­n er nå, er jeg desverre redd det blir en ny tung kveld for Start og klubbens supportere.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway