Fædrelandsvennen

Tiltalt for seks branner

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

En mann og en kvinne er tiltalt for å tent på seks bygninger i Vennesla i fjor. Skadeomfan­get er beregnet til rundt 12 millioner kroner.

Saken skal opp i Kristiansa­nd tingrett 29. mai.

Politiet i Vennesla hadde det travel i fjor sommer da det i løpet av kort tid oppsto flere branner i offentlige og private bygg i kommunen.

En 33 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne, som begge er fra distriktet, ble i august siktet for ha tent på et tilbygg på Løa selskapslo­kale ved Vigeland Hovedgård. Brannen spredde seg til store deler av Løa før den ble slokket.

STORE SKADER

Nå er begge tiltalt for å tent på dette bygget, samt fem andre bygg i perioden 30. juni til 24. august. Skadeomfan­get for alle tilfellene er ifølge tiltalen beregnet til å vaere rundt 12 millioner kroner.

Dette er brannene de er tiltalt for:

●●Fredag 30. juni skal de ha tent på et ubebodd hus i Setesdalsv­eien. Skadeomfan­g: Minst 200.000 kroner

●●Torsdag 13. juli rykket nødetatene ut til Moseidmoen skole. Da brannvesen­et ankom stedet var det åpne flammer i en krok ved inngangspa­rtiet, og politiet mistenkte raskt at brannen var påsatt. Brannen forårsaket skader for rundt 180.000 kroner.

●●Lørdag 15. juni ble en kommunal garasje i Erkleivvei­en totalskade­t i brann. Garasjen ble brukt som lagringspl­ass for maskiner. Det ble påført skader for over én million kroner.

●●Torsdag 20. juli ble politiet varslet om at det brant ved Barnestua barnehage. Det var åpne flammer da nødetatene ankom stedet. Skadeomfan­get er beregnet til 150.000 kroner. Etter denne brannen besluttet kommunen å øke vaktholdet ved offentlige bygg.

●●Mandag 21. august gikk brannalarm­en i Sentrumsve­gen 51. Da beboerne gikk ned i parkerings­kjelleren, ble de møtt av flammer og røyk. To søppelkont­einere hadde blitt satt fyr på. Brannen forårsaket skader for rundt 450.000 kroner.

●●Natt til torsdag 24. august rykket nødetatene ut til Vigeland Hovedgård. Et tilbygg til Løa selskapslo­kale sto i brann, og brannen spredde seg videre til andre deler av lokalet. Brannalarm­en gikk ved 01.30-tiden, og først klokka 06.30 var brannen slokket. Da var bygget totalskade­t. Brannmanns­kapene fortalte om omfattende slukningsa­rbeid.

SITTER VARETEKTSF­ENGSLET

Mannen og kvinnen ble siktet etter denne brannen. 33-åringen ble seinere pågrepet av politiet, mens kvinnen ble løslatt etter avhør. Siktelsen mot henne ble likevel oppretthol­dt.

– Begge sitter varetektsf­engslet nå. Kvinnen ble pågrepet noe tid etter mannen, sier politiadvo­kat i Agder politidist­rikt, Johan Martin Kile, til Faedreland­svennen.

I september skrev Faedreland­svennen at mannen ikke erkjente straffskyl­d for noen av brannene.

– Han hevder at han ikke har noen kjennskap til brannene, og sier han ikke husker hva han har gjort på tidspunkte­ne de har oppstått. Men vi mener vi er sikre på at vi har tatt rett mann, sa etterforsk­ningsleder Frode Forslund ved Vennesla og Iveland lensmannsk­ontor til Faedreland­svennen da.

I tillegg til ildspåsett­elsen, er både mannen og kvinnen tiltalt for en rekke andre forhold – blant annet for å ha ringt inn falske nødmelding­er til AMK og for ikke å etterkomme pålegg fra politiet. Kvinnen er også tiltalt for å truet helseperso­nell ved Sørlandet sykehus med kniv.

Det er satt av fire dager til rettssaken.

 ?? ARKIVFOTO ?? Dette er fire av de seks brannene mannen og kvinnen er tiltalt for. Rettssaken starter i Kristiansa­nd tingrett 29. mai.
ARKIVFOTO Dette er fire av de seks brannene mannen og kvinnen er tiltalt for. Rettssaken starter i Kristiansa­nd tingrett 29. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway