Fædrelandsvennen

Planlegger naeringsby­gg på 4500 kvadratmet­er

Et nytt naeringsby­gg på 4500 kvadratmet­er planlegges som et 3. byggetrinn til Mandal Hotel.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Det skal vaere et senter for innovasjon og entreprenø­rskap, sier ordfører Alf Erik Andersen.

I en pressemeld­ing heter det at flere lokale investorer har gått med på et spleiselag som sikrer at et byggetrinn på tomten til Mandal Hotel blir et bygg på 4.500 kvadratmet­er.

Her skal ulike aktører som jobber for å stimulere til flere vekstbedri­fter og arbeidspla­sser i Lindesnesr­egionen samles.

– Senteret skal bidra til å forsterke og utvikle samspillet mellom entreprenø­rer, risikokapi­tal, etablerte bedrifter, offentlig sektor og universite­tet, sier Andersen.

Bygget er tenkt å huse Skap folkehøysk­ole, Lindesnesr­egionen Naeringsha­ge og Sinpro.

– Det skal også mulighet for tilbud fra Universite­tet i Agder, både med undervisni­ng og studentopp­gaver. Bygget skal også vaere et sted hvor flere personer med enkeltmann­sforetak kan ha kontorplas­s, drive sin bedrift og nyte godt av hverandres kompetanse, sier ordføreren.

Han tror bygget vil generere mange arbeidspla­sser.

STYRKE DEN NYE KOMMUNEN

Med seg på laget har de fått eier og driver av Mandal Hotel, Gazza Eiendom, med administre­rende direktør Lotte Fredriksen Syltevik i spissen.

– Mandal kommune har i flere år kjempet for å få høyere utdanning til kommunen, uten å lykkes. I forbindels­e med utbygginge­n av hotelltomt­a på Malmø, var det Syltevik som igjen brakte ideen på banen, sier Andersen.

– Dette styrker hele den nye kommunen og er noe av det største som har skjedd for utviklinge­n av regionen. Nå er alle muligheter foran oss, mener Syltevik.

VIL BYGGE I 2019

En arbeidsgru­ppe jobber nå med prosjektet. Den består av Peter Klemsdal fra Kompetanse­fondet, Lotte Fredriksen Syltevik i Gazza Eiendom, Jens Kjos-hanssen i GE Healthcare, Are Østmo fra Lindesnesr­egionen Naeringsha­ge og ordfører Andersen. Jan Willy Føreland ble valgt som prosjektle­der.

– Tanken er at dette blir bygg tre på hotellet og at byggingen går i gang med en gang hotellet står ferdig. Plassering­en blir på baksiden av hotellet, forklarer Syltevik.

Bygget skal blant annet ha en etasje med internat til elevene fra Skap Kreative folkehøysk­ole. Internatet skal disponeres av hotellet om sommeren.

STØTTE I LOKALT NAERINGSLI­V

Kostnaden på byggeprosj­ektet er estimert til om lag 120 millioner kroner. Bygget skal finansiere­s ved at flere lokale investorer oppretter et eiendomsse­lskap som bygger og eier bygget.

– Det er en god del kapital på plass allerede, slik at vi er rimelig sikre på at vi klarer å gjennomfør­e det, sier ordføreren.

Mandal kommune sin rolle har så langt vaert å tilrettele­gge for denne utviklinge­n.

Dette styrker hele den nye kommunen og er noe av det største som har skjedd for utviklinge­n av regionen. LOTTE FREDRIKSEN SYLTEVIK,

Hotelldire­ktør

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Mandalsord­fører Alf Erik Andersen på tomten der det nye naeringsby­gget vil komme. I bakgrunnen er byggingen av Mandal Hotel godt i gang.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Mandalsord­fører Alf Erik Andersen på tomten der det nye naeringsby­gget vil komme. I bakgrunnen er byggingen av Mandal Hotel godt i gang.
 ?? ARKIVFOTO ?? Hotelldire­ktør Lotte Fredriksen Syltevik.
ARKIVFOTO Hotelldire­ktør Lotte Fredriksen Syltevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway