Fædrelandsvennen

Villniset i Søgne

- BJØRG E. BJØRSVIK

Nå er det nok!

●●Den avgåtte kontrollut­valget uttaler til avisen at de tror på ordføreren. De fremsetter offentlig en påstand fra ordføreren som ikke har vitner på utsagnet «Du er den verste ordføreren vi har hatt».

Rådmannen har benektet utsagnet. I tillegg har tidligere ordfører Åse Severinsen (som ordføreren nå prøver å trekke inn i saken) sagt til avisen «Jeg har lite tro på at rådmannen har sagt noe sånt». Åse Severinsen fungerte utmerket som ordfører og hadde evne til å lede og ordne opp i konflikter om det oppsto noe. Min påstand: Den evnen mangler vår nåvaerende ordfører.

Ordføreren i Søgne må ta inn over seg at hun har ansvar for alle ansatte i kommunen, det inkludere også rådmannen. Nå vet jeg ikke om ordføreren har vaert øverste leder i en bedrift før, men det som er sikkert er at det er øverste leders plikt å sørge for at alle trives på jobben, klare å rydde opp i konflikter og ikke selv bidra til konflikter. Selv om det kan vaere fristende mange ganger. En god leder må kunne tåle kritikk fra ansatte og ha evne til å se uenigheter også fra den ansattes side. Det er også en kjensgjern­ing at i en bedrift er det ikke alle som liker sjefen sin, men de er voksne nok til å kunne jobbe sammen med ulike syn i saker og ikke minst kunne legge ting bak seg. En leder må kunne klare å behandle konflikter og løse dem uten å løpe til avisa.

Tror ordføreren at det gir ro ved å levere dagboka si til en journalist og tro at dette skulle medføre til en «sannhet»? Nei, ordføreren som advokat vet du godt at dette ikke holder. For meg virker saken nå at ordfører skal «tvinge rådmann til å si unnskyld» for noe han sier han ikke har gjort. Ville ordføreren ha sagt unnskyld i noe hun påstår hun ikke har sagt?

Som kjent er de to parter i en konflikt. Journalist­ene i Faedreland­svennen og tidligere formannska­psmedlemme­r vet og har lest at det er kommet mange «varsler» på ordføreren fra ledere i Søgne og verneombud . Ordføreren er klar over varslene og føler nok ubehag over at hun nå skal «granskes». Jeg har hatt tilgang til dokumenten­e og disse varslene er at det holder å si «unnskyld». Ordføreren har brukt tusenvis av innbyggern­es skattekron­er for å få ro i Søgne og har ikke lykkes. Nå prøver tidligere kontrollut­valg en ny runde og forsetter å «nøre opp om konflikten» som er helt latterlig.

Det er utrolig at tidligere kontrollut­valg tør å kjøre et stort oppslag i pressa uten at de kan dokumenter­e påstandene de fremsetter. Var det en ide at avisa nå ser «galskapen» og kan finne noe positivt om Søgne slik at en gidder å lese avisa og fortsatt kjøpe den?

Vi som bor i Søgne er «dritt lei» av ensidige reportasje­r der journalist­ene har «benket seg» på den ene siden og lukket øynene for alt annet. Det er derfor gledelig at «lederen» lørdag løfter blikket begynner å se flere sider av saken.

Det er mye positivt å skrive om i Søgne om journalist­en som dekker Søgne gidder. Ha en fin dag og gled dere over at vi går mot sommer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway