Fædrelandsvennen

Sjarmerend­e om fordommer

- CATHRINE SORDAL

DRAMA

«Ordets makt»

Frankrike 2017

Manus: Yvan Attal

Regi: Yvan Attal Skuespille­re: Daniel Auteuil, Camélia Jordana

Aldersgren­se: Tillatt for alle

«Ordets makt» er en lett og sjarmerend­e film, men ikke uten tyngde og med svaert aktuell tematikk.

●●Neïla Salah (Camélia Jordana) er en ung, fransk kvinne som baerer preg av sin fattige oppvekst og sitt arabiske opphav. Hun har piggene ute, og mindreverd­ighetskomp­leksene lyser lang vei. På tross av dette har hun kommet inn på jusstudiet ved universite­tet. Der møter hun blant annet den kjente forelesere­n Pierre Mazard (Daniel Auteuil), som ikke legger skjul på sine mannssjåvi­nistiske og rasistiske syns- punkter.

Etter at en av tiradene hans, som går grovt utover Neïla, blir filmet og lagt ut på Youtube, må han gjøre en innsats for å blidgjøre skoleledel­sen. Han overtaler Neïla til å melde seg på en prestisjef­ull retorikk-konkurrans­e med ham selv som mentor. Det vil sette både han og skolen i et godt lys. Et usannsynli­g vennskap formes mellom dem, men hva skjer når Neïla får vite at hun bare er en brikke i et pr-spill?

Manusforfa­tter og regissør Yvan Attal har en frisk og humoristis­k tilnaermin­g til vanskelige temaer uten å bagatellis­ere dem. Og selv om han presentere­r to stereotypi­ske karakterer, er de interessan­te nok til å ikke fremstå som klisjeer. Skuespille­rne leverer troverdige prestasjon­er, og filmens budskap kommer fram klart og tydelig – og med en god dose håp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway