Fædrelandsvennen

Lavmaelt familiedra­ma

- CATHRINE SORDAL

DRAMA

«Huset ved sjøen»

Frankrike 2017

Manus: Robert Guédiguian Regi: Robert Guédiguian Skuespille­re: Ariane Ascaride, Jean-pierre Darroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet

Aldersgren­se: 6 år

«Huset ved sjøen» krever en god dose tålmodighe­t, men historien som utspiller seg er absolutt verdt tiden.

●●Filmens tempo er som bølger som slår mot stranden, og er med på å understrek­e det rolige livet som er levd og leves i den pittoreske, lille bukten i Middelhave­t.

Tre middelaldr­ende søsken vender hjem etter at faren har fått slag. Hjem til stedet de har tilbrakt sine barne- og ungdomsår, og hvor det fant sted en stor familietra­gedie 20 år tidligere.

Vonde følelser som har blitt fortrengt kommer til overflaten, men det er ikke det eneste som skyller inn med tidevannet. For i bakgrunnen av det lavmaelte familiedra­maet, får vi høre gjennom militaere som med jevne mellomrom kommer innom, at det stadig er flyktninge­r som kommer i land langs kysten. De blir oppfordret til å melde fra hvis de ser noen, og da de en dag finner tre svaert unge barn som gjemmer seg skitne, sultne og kalde i skogen, må de ta et valg.

Helhetlig er det en veldig fin og rørende film med sjarmerend­e karakterer. Selv om jeg har sansen for at tempoet roes ned litt innimellom, blir det til tider litt for tregt for min smak. Og filmskaper Robert Guédiguian kunne med fordel ha bygget litt mer opp under konflikten­e og tragediene som ligger i bunn for å gi filmen mer nerve og dramaturgi­sk framdrift.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway