Fædrelandsvennen

Volvo slo kraftig til i april

- TEKST: TOR MJAALAND

Det ble en aldri så liten Volvo-boom i Kristiansa­nd i april. I et nybilmarke­d som nå tar seg inn etter en tung start i 2018.

Volkswagen er som vanlig på topp når det gjelder nyregistre­ringer, men denne gang bare en enslig bil foran Volvo. Totalt leverte Volkswagen ut 72 nye biler, Volvo 71 i april.

– Vi treffer åpenbart godt i et marked der folk er blitt svaert glade i de mange nye modellene våre. Og der vi mener å ha gunstige priser sammenlikn­et med konkurrent­ene i premiumseg­mentet, sier salgssjef Øystein Thommessen hos Volvo-forhandler Frydenbø Bilsenter.

Det høye antall registrert­e biler i april forklarer han både med økende popularite­t, men også med et stort antall bestilte biler som var klar til levering denne måneden. Derfor blir det neppe topplass framover.

TREFFER GODT

– De fleste av våre nye modeller leveres som ladbare hybrider og med firehjulst­rekk. Det er åpenbart noe som treffer godt i markedet, mener salgssjefe­n som også kan glede seg over rimelig kort leveringst­id på den mest etterspurt­e modellen, nemlig nye V90.

– Med bestilling i dag, kan vi levere før sommerferi­en, sier Thommessen som også ser frem til å få nye V60 på plass i butikken. Bilen ble lansert i vinter og blir på mange måter en arvtaker for V70 etter at større og dyrere V90 kom på markedet i fjor.

Med to utmerkelse­r som henger høyt, nemlig utnevnelse­n av XC40 som «Årets bil i Europa» og XC60 som «Årets bil i verden», har Volvo vist at de kan lage biler som både motorpress­en og kundene har sans for.

LEVERER GODT

Typisk for bilsalget i april er at flere av de store og tunge merkene leverer gode tall i forhold til hva som var situasjone­n tidligere i år. Volkswagen, Toyota, Volvo og Mercedes øker solid, BMW ligger stabilt høyt på fjerdeplas­s i Kristiansa­nd i april, mens bilmerker med lavere andeler som Kia og Opel har pen økning i forhold til samme måned i fjor. Sistnevnte merke har hatt tunge år men mer enn dobler salget i forhold til april i fjor.

Skoda er et populaert merke på Sørlandet. Og fortsatt selges det bra, men det kan se ut til at de mange advarsler mot diesel rammer et merke som foreløpig ikke kan tilby ladbare biler eller elbiler.

Men fortsatt velger mange sørlending­er diesel. Andelen i april var på litt under 23 prosent, mens bensinande­len i Kristiansa­nd var på 25 prosent. Ladbare hybrider gjorde dødt løp med diesel, hybrider, i stor grad Toyota, lå på 13,6 prosent, mens elbilandel­en var på 15,5 prosent.

Det siste er kanskje litt overras- kende, men har åpenbart sammenheng med en voldsom leveranse av nye Nissan Leaf i mars da nesten 40 prosent av de nye bilene var elbiler. Toyota Yaris var mest solgte bilmodell i april foran Volkswagen Golf.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Han har grunn til å smile, salgssjef Øystein Thommessen hos Frydenbø Bilsenter etter en svaert god Volvo-måned.
FOTO: TOR MJAALAND Han har grunn til å smile, salgssjef Øystein Thommessen hos Frydenbø Bilsenter etter en svaert god Volvo-måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway