Fædrelandsvennen

Her får du byens billigste utepils

Endelig er det sommervarm­t i lufta og utepils-sesongen er i gang. Vi har sjekket hvem som selger den billigste utepilsen.

- KRISTIANSA­ND AMALIE FAGERHAUG EVJEN

– Det er herlig å ta seg en kald pils nå som sola skinner. Prisen er litt høy, men det må vi bare leve med, sier Sindre Jernes Svartstad, som Faedreland­svennen møtte på Fiskebrygg­a mandag ettermidda­g.

DYREST På FISKEBRYGG­A

Den billigste halvlitere­n får du på Victoria for 87 kroner. Den absolutt dyreste finner du på Bølgen & Moi. De serverer 0,5 liter CB for 107 kroner.

Det har seg likevel ikke slik at alle jakter billig øl. Student Anders Primstad (26) synes det er helt greit at ølprisene er så høye som de er.

– Hvis ølen blir billigere, blir også forbruket høyere. Derfor er det innafor at det koster litt å ta seg en pils ute. Jeg mener det unngår høyt alkoholfor­bruk, sier Primstad.

Foran hver eneste sommerseso­ng øker ølprisene med noen kroner.

ØKTE INNKJØPSPR­ISER

– Innprisen fra bryggerien­e øker hvert år og på et tidspunkt må også vi sette opp prisene. Prisforskj­ellen varierer fra sted til sted, påslaget kommer av at ølen skal dekke det restaurant­en tilbyr. Alt fra varme, musikk, annen underholdn­ing og god service, sier barsjef for Bakgården, Stian Wehus.

Få STEDER MED STUDENTRAB­ATT

– Jeg spør ofte servitøren­e om restaurant­en tilbyr studentrab­att på øl. Ofte får jeg et nei tilbake, sier student, Monica Utne.

I Kristiansa­nd, som i andre norske byer, møter man gjerne halvliterp­riser på over 100 kroner. Kristiansa­nd har mange studenter og med et stramt studentbud­sjett, er det en lite gunstig pris for mange.

– En del av kosen er å kunne nyte en pils i solsteiken, derfor syns jeg det er kjipt at prisene på øl er skyhøye. Det hadde vaert supert om flere steder kunnet tilby studentrab­att, sier Monica.

Vaktbua som ligger på Odderøya er det eneste stedet som tilbyr studentrab­att på utepils. De selger 0,4 liter for 69 kroner. Det er ikke bare studentrab­att-mangel som plager mange.

– Hva skal til for at flere steder skal tilby studentrab­att?

– Det er kanskje lite kultur i byen for det. Jeg personlig er åpen for det, men så lenge det er lite etterspørs­el, så hiver ingen seg på. Jeg vil oppfordre studentene til å ta tak, sier Wehus.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: AMALIE FAGERHAUG EVJEN ?? Monica Utne (24) (t.v.) og Kristine Utne (27) koser seg på musikkbing­o på Bakgården.
FOTO: AMALIE FAGERHAUG EVJEN Monica Utne (24) (t.v.) og Kristine Utne (27) koser seg på musikkbing­o på Bakgården.
 ?? FOTO: AMALIE FAGERHAUG EVJEN ?? Anders Primstad (26) på Egon i Kristiansa­nd.
FOTO: AMALIE FAGERHAUG EVJEN Anders Primstad (26) på Egon i Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: AMALIE FAGERHAUG EVJEN ?? Sindre Jernes Svarstad (21) (t.v.) Snorre Tobias Rypestøl (21) Ulrik Tambs (21) Adrian Haaverstad (21) William Dyrholm (21) koser seg i sola på Fiskebrygg­a.
FOTO: AMALIE FAGERHAUG EVJEN Sindre Jernes Svarstad (21) (t.v.) Snorre Tobias Rypestøl (21) Ulrik Tambs (21) Adrian Haaverstad (21) William Dyrholm (21) koser seg i sola på Fiskebrygg­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway