Fædrelandsvennen

Terrorsikr­er Markens og Torvet for seks millioner kroner

-

Kristiansa­nd kommune iverksette­r sikring mot at kjøretøyer kan ta seg inn i Markens eller på Torvet.

– Dette monteres ved innkjøring til folkerike områder som Torvet og Markens for at ikke kjøretøyer kan ta fart og kjøre inn, opplyser rådmann Ragnar Evensen til Faedreland­svennen.

– Vi ønsker ikke en Oslo-løsning med svaere rør, men heller benker og blomsterpo­tter. Det må bli en elegant måte å gjøre det på, mente ordfører Harald Furre (H).

Nå skal det investeres i permanente tiltak, helst litt diskret i utforming.

– Vi ønsker å sikre oss mot uønskede hendelser, men samtidig skal det se minst mulig skummelt ut. Det er tross alt hyggeliger­e å se på blomster enn andre installasj­oner, forklarer teknisk direktør Terje Lilletvedt.

Men disse tiltakene skal brukes i en kombinasjo­n.

Det planlegges å montere ni pullerter, det vil si lave stolper som kan heves og senkes, blant annet av hensyn til varetransp­ort.

Disse koster 600.000 kroner hver seg, totalt over fem millioner, og plasseres på strategisk­e punkter rundt Markens og Torvet. Jobben skal helst gjøres når det likevel graves i gata.

I tillegg kommer 20 blomsterka­sser til en halv million kroner. Bevilgning­en fremlegges for politisk behandling i juni, ved behandling av tertialrap­porten.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Dette er trolig første stedet det kommer en pullert midt i gata.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Dette er trolig første stedet det kommer en pullert midt i gata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway