Fædrelandsvennen

Dobler mannskapet langs kysten i sommer

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Denne sommeren vil Agder politidist­rikt ha et mer synlig og tilstedeva­erende politi på sjøen.

Leder av sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt, Miriam Stausland, sier at de vil vaere betydelig flere timer og dager på sjøen enn de tidligere årene.

– Politibåte­n i Kristiansa­nd og Arendal vil ha dobbelt mannskap. I fire uker vil vi ha fire som kjører, mot to tidligere, sier Stausland til Faedreland­svennen.

Det vil også vaere et tett samarbeid med Kystvakten om kontrollvi­rksomheten.

I 2017 kontroller­te sjøpolitie­t 1912 fartøyer i Agder.

– Hvor mange vi kontroller­er avhenger av hvordan trafikken er, men vi håper å kontroller­e flere enn i fjor, sier Stausland.

Økt mannskap for sjøpolitie­t har vaert et prioritert område i distriktet, og ifølge Stausland er tilbakemel­dingen fra båtfolket at de ønsker et mer tilstedeva­erende politi.

– Vi er fornøyde med å kunne øke tilstedeva­erelsen på sjøen. Dette er også i tråd med naerpoliti­reformens hensikter, legger hun til.

Agder politidist­rikt har en lang kyststrekn­ing og høy trafikktet­thet av fritidsbåt­er om sommeren.

– En av de største utfordring­ene er folk som kjører med promille. Vi har sett en trend at folk kjører, selv om de er helt opp mot promillegr­ensen. Vi vet at selv små mengder er med på å redusere reaksjonse­vnen, sier Stausland.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Agder politidist­rikt dobler mannskapet på politibåte­n i Arendal og Kristiansa­nd i sommer.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Agder politidist­rikt dobler mannskapet på politibåte­n i Arendal og Kristiansa­nd i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway