Fædrelandsvennen

Skal lede regionråde­t

- ODD-INGE R. ULEBERG

54 år gamle Rita Hansen blir ny leder av Setesdal Regionråd. Hun jobber i dag som konsulent i Evje og Hornnes kommune.

– Jeg har fått tilbud om den mest spennende jobben som finnes i Setesdal. Det blir veldig moro å vaere med på å utvikle dalen videre, men du får ingen programerk­laering, sier Hansen til Faedreland­svennen.

PROSJEKTOR­IENTERT

Hun har bakgrunn fra Kristiansa­nd kommune og prosjektle­delse. I byen jobbet hun mye med ulike it-løsninger og utvikling av nettsider. I Evje og Hornnes jobber hun mye med nettsider og informasjo­n.

– Jeg er vant til å drive fram prosjekter og gleder meg til å ta fatt i regionråde­t, sier Hansen.

Leder i regionråde­t, Evje og Hornnes-ordfører Bjørn Ropstad, sier det er et samlet styre som ønsker Rita Hansen til jobben som leder av regionråde­t.

– Rita er grundig, ryddig og strukturer­t. Vi er veldig fornøyde, sier Ropstad.

MAKTFAKTOR

Setesdal regionråd er både en viktig finansieri­ngskilde og distriktsu­tvikler i Setesdal. Regionråde­t har administra­sjonssted Valle og omsetter for rundt én million kroner i måneden. Rådet deler ut store beløp til naeringsut­vikling, både tradisjone­lle naeringer og nye naeringer.

For tiden satses det kraftig på prosjekter for å få ungdom til å bosette seg i dalen.

Regionråde­t fikk mye kritikk i fjor - siden det ikke sitter kvinner i styret. Det er endret nå. De fire kommunene i dalen har nå valgt inn kvinner fra alle kommunene. Fra før sitter varaordfør­er og ordfører i hver kommune i rådet.

Den nye daglige lederen avløser Signe Sollien Haugå som ledet regionråde­t i over ti år. Hun går nå til planjobb i Bykle kommune.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rita Hansen (54) ny daglig leder av Setesdal regionråd.
FOTO: PRIVAT Rita Hansen (54) ny daglig leder av Setesdal regionråd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway