Fædrelandsvennen

Tysk ubåt-selskap dropper søksmål

- ERLEND OLSBU

Fem år etter kranvelten i Marvika gikk ubåtprodus­enten til søksmål med krav om 15 millioner kroner i erstatning. Nå har partene inngått forlik og rettssaken er avlyst.

– Det er riktig at vi har blitt enige om en utenomrett­slig ordning, sier advokat Kjetil Norseth i If Skadeforsi­kring til Faedreland­svennen.

Norseth represente­rer If Skadeforsi­kring, som sammen med Peter Løvaas Transport AS ble saksøkt av ubåtprodus­enten Thyssenkru­pp Marine Systems og forsikring­sselskapet HDI Global SE.

Saksøkerne mente Peter Løvaas Transport var ansvarlig for skadene ubåten ble påført, og gikk til søksmål med krav om 15 millioner kroner i erstatning.

Det ble satt av fire dager til rettsforha­ndlinger i Kristiansa­nd tingrett. Like før rettssaken skulle starte 7. mai, kom partene til enighet. Retten har nå avsluttet saken med en hevingskje­nnelse.

Innholdet i avtalen er hemmelig.

– Det er inngått avtale om konfidensi­alitet, sier Kjetil Norseth.

Norseth vil ikke svare på om Peter Løvaas Transport har erkjent noe ansvar for uhellet, eller om forliket innebaerer en utbetaling til Thyssenkru­pp eller ubåtselska­pets forsikring­sselskap.

Saksøkerne­s prosessful­lmektig, advokat Robin Aker Jakobsen, vil heller ikke svare på om Thyssenkru­pp eller HDI Global SE har fått noen utbetaling.

– Alle punkter i avtalen er fullt ut konfidensi­elt, så det kan jeg ikke si noe om, sier Aker Jakobsen.

I stevningen hevdet Thyssenkru­pp at selskapets kranfører hadde fått for dårlig opplaering av instruktør­en i Peter Løvaas Transport, og at transports­elskapet dermed var ansvarlig for skadene.

Mobilkrane­n som veltet tilhører Peter Løvaas Transport, som hadde inngått en utleieavta­le med den tyske ubåtprodus­enten.

Den direkte årsaken til uhellet var at støttebein­a ikke var kjørt ut da Thyssenkru­pps kranfører skulle gjennomfør­e en løfteopera­sjon. Kranførere­n kom selv fra hendelsen med en skade i ankelen. Uhellet skjedde tidlig om morgenen 30. juli 2013.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway