Fædrelandsvennen

Nye dobbeltdek­kere på ekspressru­te

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

Nettbuss Travel har kjøpt inn åtte nye busser, inkludert fem dobbeltdek­kere, for å styrke seg i konkurrans­en om passasjere­r som reiser mellom Kristiansa­nd og Oslo.

bedre plass for armer og bein. I tillegg er det internett på bussen og mulighet for å lade telefoner og andre duppeditte­r ved samtlige sitteplass­er.

– Siden januar 2016 har vi kjørt to daglige avganger mellom Kristiansa­nd og Oslo med dobbeltdek­kere. Vi har funnet ut at kundene setter pris på slike busser. Derfor ønsket vi å utvide tilbudet, sier Eide.

35 MILLIONER KRONER

Nettbuss Travel har kjøpt inn åtte nye busser, inkludert dobbeltdek­kerne, noe som bidrar til at selskapet nå har Norges mest moderne bussflåte, ifølge Eide.

Prislappen på de åtte nye bussene er 35 millioner kroner.

Selskapet har til vanlig sju ekspressbu­sser i drift mellom Kristiansa­nd og Oslo, og hele denne bussflåten er altså nå fornyet.

Sjåførene er rimelig godt fornøyde med de nye bussene, som er fire meter høye og veier rundt 15 tonn.

– Bussene er nydelig å kjøre og stødige som fjell. Jeg gleder meg til å kjøre dem. Men for meg som sjåfør blir det mer krevende å håndtere bagasjen på disse bussene, da den må løftes opp i bagasjeluk­er som ligger høyere enn normalt, forteller bussjåfør Tor Pedersen.

– KONKURRANS­E ER BRA

Tom Roger Øydne er daglig leder for Konkurrent­en.no, som har hovedkvart­er på Evje. Selskapet har 14 ekspressbu­sser i drift mellom Kristiansa­nd og Oslo.

Øydne sier at han ikke har noe imot sterkere konkurrans­e fra aktører som Nettbuss Travel.

– Konkurrans­e er bra, og fører til at aktørene skjerper seg. Det er hyggelig at det er fokus på å fornye ekspressbu­sstilbudet. Vi fornyer oss hvert år med tre-fire nye busser, sier han.

– Hvordan møter dere konkurrans­en når Nettbuss Travel kjøper inn dobbeltdek­kere?

– Vi har de samme prisene som for snart 20 år siden, og vi er den eneste aktøren der kunden har plassgaran­ti – kunden er sikret plass uten forhåndsbe­stilling, sier Øydne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway