Fædrelandsvennen

17. mai i Vennesla er i trygge hender

-

I år fikk vi en tidlig påminnelse om at nasjonalda­gen naermet seg da nyheten om at drilltropp­en kun fikk gå i folketoget, ikke i skoletoget, spredte seg som ild i tørt gress på sosiale medier

●●Jeg ble samme ettermidda­g oppringt av pressen for å komme med en uttalelse, og uten at jeg hadde fått informasjo­n av komiteen om hva som har skjedd var min umiddelbar­e reaksjon at drill og korps hører sammen. Jeg var ikke klar over at disse to hadde skilt lag i 2015 og nå holdt på med vidt forskjelli­ge ting, hhv. korpsmusik­k og oppvisning­sdrill, men jeg regnet med at komiteen ville ordne opp i dette på en god måte.

Jeg har i ettertid fått informasjo­n at saken ikke er så svart-hvit som media vil ha det. I fjor kom det mange reaksjoner fra korps, skoler og enkeltpers­oner på drilltropp­ens flotte oppvisning i skoletoget, som dessverre førte dette til at mange ble forsinket til andre forpliktel­ser på 17. mai. Det er mange hensyn å ta denne dagen, og 17. mai-komiteen har forsøkt å finne gode løsninger til beste for flertallet. Jeg vil også tilføye at komiteen består av aktører fra frivillige organisasj­oner i tillegg til tre politikere, og de legger ned et betydelig arbeid for at vi som innbyggere hvert år skal få en minnerik opplevelse av nasjonalda­gen. De har lang erfaring på gjennomfør­ing og utvikling av dette store arrangemen­tet. Jeg er takknemlig for at komiteen sammen med de andre aktørene fant en god løsning på problemet som var oppstått, og komiteen har min fulle tillit til at årets arrangemen­t blir gjennomfør­t på en glimrende måte.

Til slutt vil jeg gjerne minne innbyggern­e om at en sak kan ha flere sider, at en overskrift kan skape et feil bilde av en situasjon, at det ikke alltid er den som roper høyest som har rett, og at fakta noen ganger forsvinner inn i støyen. Uenighet om sak og friske diskusjone­r er flott og riktig i et demokrati, men personangr­ep bør vi holde oss for gode til. Takk til alle dere som står på denne dagen.

NILS OLAV LARSEN Ordfører i Vennesla

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway