Fædrelandsvennen

Når foreldre går over streken

- ROY SØBSTAD

KOMEDIE «Blokkers»

USA 2017

Regi: Kay Cannon

Manus: Jon Hurwitz, Brian

Kehoe

Skuespille­re: Leslie Mann, John Cena, Kathryn Newton, Ike Barinholtz, Geraldine Viswanatha­n, Gideon Adlon Aldersgren­se: 12 år 4

En amerikansk komedie som er drøy, varm og festlig på én og samme tid? Det var lenge siden sist.

●●Hvis vi har laert har laert noe som helst av de siste tiårenes amerikansk­e komedier, er det at ingenting er viktigere i en ung amerikaner­s liv enn «prom night». Vrien i «Blockers» er at vi får oppleve den store kvelden fra perspektiv­et til både kidsa og foreldrene deres.

Mens 18-åringene Julie, Kayla og Sam ser dette som en perfekt anledning til å miste jomfrudomm­en, driver beskyttels­esinstinkt­et den superstrei­te mammaen Lisa (Leslie Mann), den håpløse pappaen Hunter (Ike Barinholtz) og mannemannp­appaen Mitchell (John Cena) til kleine ytterlighe­ter: snart prøver de å infiltrere ballet, snart er de med i en rumpeølbae­lmekonkurr­anse, snart befinner de seg i den siste situasjone­n noen forelder ønsker å befinne seg i.

«Blockers» prøver på mye – å vaere rølpete, å vaere følsom, å vaere morsom, å si noe om forskjelle­n i måten jenter og gutter blir behandlet på – og lykkes, takket vaere kvikke replikker og sjarmerend­e skuespille­re, med det aller meste. Om vi ikke snakker udødelig komediekla­ssiker her, snakker vi i hvert fall «Superbad»og «Bridesmaid­s»-nivå. Kort sagt: Du kommer til å le, du også.

 ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES ??
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway