Fædrelandsvennen

– Dette gir humør i gruppen

- TEKST: TEKST: steffen.stenersen@fvn.no -

Mark Dempsey håper oppturen mot Egersund i cupen smitter over på både han og spillerne før kampen mot Brann lørdag.

Mathias Bringaker ble helten da han stanget inn 1–0 til Start etter 76 minutter onsdag. Lørdag blir det topp mot bunn i Kristiansa­nd, når Brann kommer på besøk til Sparebanke­n Sør Arena.

– Seieren mot Egersund betyr mye. Vi har hatt en tung periode, som vi kan skylde på oss selv, og vi må prøve å grave oss ut av det. Vi har vaert nede, men seiere som mot Egersund gir oss selvtillit og det gir humør til gruppa. Dette løfter oss litt inn mot lørdag, der vi spiller den vanskeligs­te kampen for sesongen mot et lag som har sett uslåelige ut så langt, og så skal vi gjøre alt vi kan for å få med oss noe derfra. En seier hadde vaert fantastisk, forteller Dempsey.

IKKE GOD NOK JOBB

Seieren og avansement­et i cupen betydde ikke bare mye for klubben Start, men også for Mark Dempsey som forteller at han ikke har levert godt nok så langt i sesongen.

– Selvsagt betyr det mye for meg personlig, og det er naturlig. Jeg må akseptere at jeg ikke har gjort jobben min godt nok. Etter timen spilt mot Sandefjord og utover har ikke vi vaert gode nok, og jeg tar ansvar for det, og så må spillerne ta sin del av ansvaret. Så vet vi at i lag må vi forbedre oss, slik at vi kan gå videre i cupen og gjøre det bedre i ligaen, forteller 52-åringen.

Start-kaptein Simon Larsen har vaert høyt oppe med storspill mot Tromsø til ett rødt kort i nedsabling­a mot Vålerenga. I cupkampen i Egersund stod 29-åringen fram som tryggheten selv. Det solide forsvarssp­illet tar han med seg videre inn til kampen mot Brann.

– Man kunne nok se igjen på måten vi feira målet, og måten vi feira etter seieren mot Egersund hva den seieren betyr for oss. Vi spiller ikke en kjempekamp, men vi føler at vi er solide, og det gir oss en god følelse inn mot Brannkampe­n på lørdag, sier Larsen.

MØTER GAMLE KJENTE

Eirik Wichne har vaert ute av laget den siste tiden, men mot Egersund var han tilbake, og i intervjuet etter kampen kom følelsene ut for mandalitte­n.

– Det er så viktig at vi får disse positive opplevelse­ne. Det er viktig å vise at vi kan, spesielt i en så vanskelig bortekamp. Det er bra å få litt positiv stemning inn i klubben igjen, sa den smørblide høyrebacke­n.

– Det betyr sykt mye for oss. Det var virkelig en slitekamp for oss. Jeg er veldig stolt over gutta. Vi stod i det, og tok kampen. Jeg er fornøyd med måten vi slår Egersund på. Vi kriger oss til en sei- er, og det er noe vi må ta med oss videre. Det må ikke alltid se pent ut, det viktigste er poengene, sa Lars-jørgen Salvesen etter oppgjøret i cupen.

Kasper Skaanes skal spille sin første kamp mot Brann når de kommer på besøk på lørdag, og 23-åringen fra Nymark har troen på sitt nye lag på lørdag.

– Det blir selvsagt spesielt, jeg gleder meg veldig og så tror jeg vi har sjanser til å slå de hvis vi holder oss til vårt spill, forteller Skaanes som gleder seg på Brann sine vegner.

– Det er kompisene mine, så jeg unner de alt godt, hvis du ser bort fra to kamper mot ett lag i gult, smiler bergensere­n.

UAVKLART RUNDT LOWE

Like etter pausen mot Egersund på onsdag måtte Damion Lowe kaste inn håndkleet. Jamaicaner­en tok seg til baksiden av låret, og det kan bety flere uker på sidelinjen.

– Forhåpentl­igvis er det ikke langtidssk­ade, og jeg håper at eg jeg kan vaere klar til helgen. Jeg kjente at det smalt litt bak i hamstringe­n, men den satt ikke dypt, så vi håper på det beste, sier Damion Lowe til Faedreland­svennen.

Hovedperso­nen er optimistis­k, men Mark Dempsey frykter å miste midtstoppe­ren sin til skade framover.

– Det er vanskelig å si nå, men jeg tror det ble en skikkelig strekk på Damion, sier Dempsey.

KAMPFAKTA

Idrettspar­ken. Mål: Dommer:

Egersund - Start 0–1 (0–0)

876 tilskuere 0–1 Mathias Bringaker (76)

Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Chris Sleveland, EIK, Isaac Twum, Start

Daniel Hagen Kristian Strande, Kim Robert Nyborg, Marceli Wawrzynkie­wicz - Jørgen Olsen Øveraas, Kenneth Grande, Chris Sleveland (Aleksander Corovic fra 80.), Mads Nørby Madsen - Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland (Roy André Miljeteig fra 72.), Roger Ekeland (Mathias Perttamo fra 80.).

Jonas Deumeland - Erik Wichne, Damion Lowe (Espen Berger fra 52.), Simonandre­as Larsen, Henrik Robstad - Tobias Christense­n (Niklas Sandberg fra 64.), Isaac Twum, Kasper Skaanes - Lars-jørgen Salvesen, Aron Sigurdarso­n (Kristjan Floki Finnbogaso­n fra 86.), Mathias Bringaker.

Gult kort:

EIK (3–4–3):

Start (4–3–3):

 ?? FOTO: ANDREAS HOPEN ?? Her stanger Mathias Bringaker inn 1–0 for Start i Egersund.
FOTO: ANDREAS HOPEN Her stanger Mathias Bringaker inn 1–0 for Start i Egersund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway