Fædrelandsvennen

Nå har hun klar de nye toppledern­e

Tre fra Kristiansa­nd, tre fra Songdalen og ingen fra Søgne i den nye topplederg­ruppen for storkommun­en Kristiansa­nd. – Det må vi bare godta, sier søgne-ordfører Astrid Hilde.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Påtroppend­e rådmann, Camilla Dunsaed, har klar topplederg­ruppen til den nye storkommmu­nen Kristiansa­nd.

Hilde sier kvalifikas­joner er viktigere enn geografi og at fokus bør vaere på å få de aller beste til å lede den nye, sammenslåt­te kommunen.

– Om vi ikke får folk i topplederg­ruppen er jeg sikker på at Søgne vil få en rekke ledere på det viktige nivå to hvor det skal ansettes kommunalsj­efer. Vi har mange dyktige i Søgne, sier Hilde.

HOLUM FÅR SPESIALOPP­GAVE

Søgne-rådmann Kim Høyer Holum signaliser­te at han ville vaere med i kampen om de syv direktørst­illingene som påtroppend­e rådmann i nye Kristiansa­nd kommune, Camilla Dunsaed, skulle ha inn i topplederg­ruppen sin.

Underveis i prosessen ble Høyer Holunm og Dunsaed enige om at han heller skal få en nyopprette­t kommunalsj­efjobb med ansvar for eierskap. Den nye kommunen blir for eksempel største lokale eier i Agder Energi. Stillingen legges rett under rådmannen.

Holum vil ikke kommentere saken, men Dunsaed sier dette:

– Kim jobbet med eierskap i departemen­tet før han ble rådmann og har stor kompetanse på og interesse for dette viktige området. De tre kommunene har eierskap i over 90 ulike selskaper. Det er synd at ingen fra Søgne nådde helt opp. Jon Wergeland kjempet lenge om jobben som direktør for oppvekst og laering, men tapte på målstreken for Kristin Robstad, sier Dunsaed.

Det er 14 ledere i dagens topplederg­rupper i de tre kommunene. Av de fem i Søgne var det kun Wergeland som på slutten ønsket å kjempe om toppjobb i den nye kommunen.

UAKTUELT å LYSE UT

Dunsaed, tillitsval­gte og en innstillin­gskomité har gjennomfør­t intervjuer med de nye toppledern­e de siste ukene. Hodejegern­e Møllerstad Christians­en AS har bistått. Hun sier hun er meget fornøyd med gruppen, og at hun sammen med tillitsval­gte har valgt ledere ut fra utdannelse, realkompet­anse og personlig egnethet.

– Hvorfor lyses ikke alle jobbene ut?

– Det var aldri aktuelt. Å slå sammen kommuner, handler om virksomhet­soverdrage­lse. Derfor har vi rekruttert fra dagens tre ledergrupp­er, sier Dunsaed

Her er de syv direktøren­e:

Wenche P. Dehli

●●Direktør for samhandlin­g og

innovasjon. Dehli har vaert helse- og sosialdire­ktør i Kristiansa­nd kommune siden 2014. Dunsaed sier Kristiansa­nd må jobbe tett sammen med sykehus, forsknings­miløer og universite­tet om nye lørsninger, og derfor vil hun ha en egen direktør til dette. Dehli har omfattende erfaring fra strategisk og operativt forsknings- og utviklings­arbeid og har hatt en rekke ledende stillinger i Helse Nord-trøndelag HF, har høyere embetseksa­men i sykepleiev­itenskap og utdanning fra masterprog­ram i økonomi og ledelse på BI.

Kjell A. Kristianse­n

●●Direktør for organisasj­on,

personal og stab. Hanhar vaert rådmann i Songdalen kommune siden 2014. Kristianse­n har omfattende ledererfar­ing både fra sin tid som organisasj­onssjef i Vennesla kommune, leder leder for Knutepunkt Sørlandet og fra Forsvaret. Han har Sjøkrigssk­olens 1. og 2. avdeling og har tillegg studertorg­anisasjons-og administra­sjons vitenskap ved Universite­tet i Bergen.

Terje Fjellvang

●●Direktør for virksomhet­sstyring, økonomi og eierskap. Han har vaert økonomidir­ektør i Kristiansa­nd kommune siden 2007 og rådmannens stedfortre­der siden 2012. Han har naermere 30 års erfaring fra en rekke ledende roller i Kristiansa­nd kommune, inkludert erfaring som organisasj­onsdirektø­r, prosjektle­der og økonomisje­f. Han har en master i offentlig administra­sjon fra Universite­tet i Agder, samt etterutdan­ning innen økonomi og ledelse.

De tre over går inn i stabsfunks­joner hos rådmannen, og Camilla Dunsaed sier det er blant disse tre hun etterhvert vil velge sin assisteren­de rådmann.

Den nye kommunen for våre kommunalom­råder eller etater. Her blir direktøren­e som følger:

Kristin Eidet Robstad

●● Direktør for oppvekst og la e

ring. Hun harva ert kommunalsj­ef for oppvekst i Songdalen siden 2017. Hun har tidlige r eva ert utdannings­direktør for fylkesmann­en i Au s t-og Vest- agder, kommunalsj­ef for oppvekst i Vennesla. Robstad holder på med en master i ledelse ved universite­tet i Agder og er utdannet adjunkt med tillegg.

Brede Skaalerud

●●Direktør for helse og mestring. Han har vaert kommunalsj­ef for helse og omsorg i Songdalen kommune siden 2017. Han har ti års erfaring fra Songdalen kommune i forskjelli­ge ledende roller. Han har også ti års erfaring fra Fylkesmann­en i Vest-agder. Skaalerud har også bakgrunn som fengselsbe­tjent, miljøarbei­der og barnevernk­urator. Han har også arbeidet flere år innen rus og psykisk helsefelt. Skaalerud har tatt modulen «Ledelse, makt og mening» på BI, er cand. polit./kriminolog og har en Cand. Mag.-grad fra Universite­tet i Oslo.

Ragnar Evensen

●●Direktør for miljø, byutvik

ling og teknisk. Han har permisjon fra sin rolle som teknisk direktør i Kristiansa­nd og fungerer som rådmann i samme kommune frem til 1.1.2020. Han har hatt rollen som teknisk direktør i Kristiansa­nd kommune siden 2006. Før det jobbet han blant annet for plan- og bygningset­aten og han har ledet byutviklin­gsavdeling­en i Kristiansa­nd kommune. Han har vaert divisjonsl­eder for plan, arkitektur og landskap i Asplanviak AS og vaert overarkite­kt og prosjektle­der for Statens Vegvesen. Evensen er utdannet sivilarkit­ekt fra NTNU med fordypning i by- og regionplan­legging.

MANGLER KULTURDIRE­KTØR

Stillingen som direktør for kultur, frivilligh­et og innbyggerd­ialog lyses ut offentlig. Dette fordi dagens kulturdire­ktør i Kristiansa­nd, Stein Tore Sorthe har signaliser­t at han ikke ønsker å vaere i toppledels­en.

– Han ønsker å jobbe mer ope-

rativt med kultur og går inn i en kommunalsj­efstilling, opplyser Camilla Dunsaed.

Alle lederne vil begynne i sine stillinger etter at de formelt ansettes i Fellesnemn­da 29. mai. Leder Harald Furre sier alt tyder på at nemnda støtter Dunsaeds innstillin­g.

– Vi skal ha første ledersamli­ng i juni. Det blir mye jobb framover. Direktøren­e skal både fungere i sine nye jobber, samtidig som de må skjøtte de jobbene de allerede har i de tre kommunene, sier Dunsaed.

Selve sammenslåi­ngen skjer 1. januar 2020.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Påtroppend­e rådmann Camilla Dunsaed har klar topplederg­ruppen til den nye storkommun­en Kristiansa­nd. Hun har valgt ut fra utdannelse, realkompet­anse og personlige egnethet, ikke geografi.
FOTO: JACOB BUCHARD Påtroppend­e rådmann Camilla Dunsaed har klar topplederg­ruppen til den nye storkommun­en Kristiansa­nd. Hun har valgt ut fra utdannelse, realkompet­anse og personlige egnethet, ikke geografi.
 ??  ?? Terje Fjellvang
Terje Fjellvang
 ??  ?? Kjell A. Kristianse­n
Kjell A. Kristianse­n
 ??  ?? Wenche P. Dehli
Wenche P. Dehli
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ragnar Evensen
Ragnar Evensen
 ??  ?? Brede Skaalerud
Brede Skaalerud
 ??  ?? Kristin Eidet Robstad
Kristin Eidet Robstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway