Fædrelandsvennen

Flere dør av drukning enn i trafikken

- NTB

Så langt i år har 26 personer omkommet som følge av drukning her til lands, mens 24 har omkommet i trafikken.

Redningsse­lskapets statistikk for årets første fire måneder viser at fem flere personer druknet i løpet av denne perioden enn i fjor.

Selv om tallet er høyere enn i fjor, opplever Redningsse­lskapet at antallet drukningsu­lykker fra båter synker kraftig. Så langt i 2018 var kun fem av totalt 26 drukningsu­lykker knyttet til fritids- og yrkesbåter.

– Redningsse­lskapets visjon er at ingen skal drukne. Derfor må vi nå snu blikket litt innover mot land og også snakke sikkerhet med dem som oppholder seg på brygger, svaberg og langs strandlinj­en, sier kommunikas­jonssjef Frode Pedersen i Redningsse­lskapet.

Det er først og fremst menn som omkommer i drukning. Kun to av de totalt 26 registrert­e i Redningsse­lskapets drukningss­tatistikk for 2018 er kvinner. Resten er godt voksne menn.

Hordaland ligger øverst på statistikk­en etter årets fire første måneder, med fire druknede. Deretter følger Nordland, Sogn og Fjordane og Trøndelag, der tre personer har druknet så langt i 2018.

I løpet av hele fjoråret omkom 94 personer i drukning, mens 107 mistet livet i trafikken, ifølge tall fra henholdsvi­s Redningsse­lskapet og Statens vegvesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway