Fædrelandsvennen

Melder seg ut av Senterpart­iet i protest

Kommunesty­remedlem Kåre Dybesland melder seg ut av Sp i Songdalen i protest mot handlemåte­n til gruppelede­r Kjetil Aasen og ordfører Johnny Greibeslan­d. Dybesland kommer nå på vippen i kommunesty­ret.

- TEKST: ODD-INGE R. ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Jeg kan ikke lenger godta at de to på toppen gjør helt andre ting enn vi blir enige om på gruppemøte­ne. Da tar jeg konsekvens­en og melder meg ut, sier Dybesland til Faedreland­svennen.

Vi treffer han ved kjøkkenbor­det hjemme på Rosseland. Han sier det er med tungt hjerte han melder seg ut fordi han fortsatt er Sp-mann, men han mener ledelsen av Sp i Songdalen ikke er til å stole på.

SKOLE OG STORKOMMUN­E

Den utløsende saken er onsdagens vedtak i formannska­pet om å stoppe regulering­sarbeidet med ny barneskole på Rosseland. I stedet skal skole på Vollan på Nodeland planlegges. Skolestrid har preget Songdalen i mange år – men i oktober i fjor ende kommunesty­ret på Rosseland med 13 mot 12 stemmer, etter at man i 2014 vedtok Vollan.

– Vi ble lovet at ingen skulle ta omkamp, men det er omkamp vi får. Kommuneref­ormen er den andre saken. Der hadde vi gruppemøte med klar avtale. Få timer etter går gruppelede­r og ordfører ut på egen hånd og sier ja til storkommun­e, sier Dybesland.

Den kjente jordbaerbo­nden har fått nok. Han vil ikke vaere med i et parti hvor «de to på toppen driver solospill og gjør andre ting enn vi er enige om», sier han.

GRUPPELEDE­R SLÅR TILBAKE

Gruppelede­r Kjetil Aasen er helt uenig med Dybesland i virkelighe­tsbeskrive­lsen. Han sier saken minst har to sider – og mener Dybes- land har brutt med partiets linje.

– Sp gikk til valg på ny skole på Nodeland, men så brøt to, tre representa­nter, deriblant Dybesland, ut og sikret flertall for Rosseland. Nå kom nye økonomiske tall på bordet som vi må forholde oss til. Det er ikke omkamp å vurdere kostnader. Det er fem av sju i kommunesty­regruppa enige om, sier han.

Aasen erkjenner at det er splittelse i Sp-gruppa i Songdalen. Han sier at han etter kommuneref­orm-saken tilbød seg å slutte som gruppelede­r, men at partiet ønsket ham videre.

Ordfører Johnny Greibeslan­d beklager utmeldelse­n til Dybesland. Greibeslan­d sier han allerede for lenge siden har beklaget at det gikk litt fort i noen svinger i kommuneref­orm-saken.

– Jeg for min del, fører Sp-politikk, svarer Dybesland.

På VIPPEN

Ap og Sp har flertall med 13 av de 25 representa­ntene i kommunesty­ret. Når Dybesland melder seg ut, kommer Dybesland på vippen.

– Men jeg tror ikke problemene blir store, for i de fleste saker er det enstemmigh­et i Songdalen, og mange partier samarbeide­r godt, sier ordfører Greibeslan­d.

Dybesland mener det koker i hele bygda på grunn av omkampen om skole.

Høyre og Frp sto fast på Rosseland i formannska­pet. De andre partiene vil nå heller bygge på Volland, men enkeltrepr­esentanter har en tendens til å bryte ut – og derfor er alt åpent før kommunesty­ret.

SKILLER Naer 20 MILLIONER

Rådmann Kjell Kristianse­n mener skole på Rosseland vil koste mellom 170 og 183 millioner kroner, avhengig av hva skal gjøres med ridehallen like ved. Skole på Nodeland/vollan vil koste 163 millioner, etter beregninge­ne.

– Hva skal til for at du melder deg inn igjen, Dybesland?

– Jeg gjør ikke det slik partiet ledes nå, sier Dybesland til Faedreland­svennen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway