Fædrelandsvennen

Torvet, boder og deres kunder i Kristiansa­nd

- LASSE SEHM

Streetfood? Jøje meg, er det det de kaller stritfudd på Lista?

●Jeg må tilstå at jeg i et svakt øyeblikk har en viss støtte til ordfører Furre, Torvet trenger ikke se ut som omegn til en pølsebod på Osebergs Tivoli. Vi snakker Marinetomt­a på 70-tallet. Det er tross alt grenser for hvor mye plast og aluminium som bør vises på et luftfoto av Torvet i Google Earth.

På den annen side er det bra at folk har et sted å sitte når de spiser. Finnes det noe verre enn folk som spiser mens de går? Er de så viktige og opptatt at de ikke har tid til å sette seg å spise? Å giid «Se så travel jeg er!», «Må spise mens jeg går vett du».

Og så har vi alle disse soppene som du ser overalt, sittende, kjørende eller gående med kaffe i pappbeger. De hører nok også til den «Wannabe» travle delen av samfunnet, men kaffe i pappbeger? Da er de mer avhengig av koffein enn god kaffe. Tapere og amatører uten smaksløker!

Fasiten for Torvet? Å snakke norsk i saksbehand­lingen er en god begynnelse. Hvis kommunen ønsker salgsboder velkommen, men ikke ønsker bord og stoler rundt disse bør kommunen kanskje ta konsekvens­ene av sitt valg, og tilby de kundene de har sagt ja til, et passende alternativ til det de sier nei til.

Smattende, slurpende og liksom-viktige mennesker i bevegelse trenger vi ikke flere av. Kanskje det likevel er en god idé å samle de ved plast og aluminiums­bordene på Torvet?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway