Fædrelandsvennen

Utlånet til Start satte fart i scoringsma­skinen

Steffen Lie Skålevik var en viktig brikke i Start-laget som sikret opprykk til Eliteserie­n i fjor. I morgen kveld møter han sine gamle lagkamerat­er på Sør Arena.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

Lørdag klokken 18 er det topp mot bunn i Eliteserie­n, når Brann kommer på besøk på Sør Arena. Kampen blir ekstra spesiell for Steffen Lie Skålevik.

– Det blir veldig gøy. Det er en kamp jeg har gledet meg lenge til, og det blir veldig kjekt å møte gjengen og å spille på stadion igjen, sier Skålevik til Faedreland­svennen.

Brann topper tabellen i Eliteserie­n med sju poengs luke ned til serietoer Rosenborg etter åtte serierunde­r. Skålevik er storfornøy­d med bergensern­es sesongstar­t.

– Sesongstar­ten har vaert over all forventnin­g. At vi skulle lede med sju poeng hadde ikke mange sett for seg, sier han.

– START BETYDDE MYE

Skålevik tilbringte høstsesong­en i fjor på utlån hos Start. Han scoret ti mål på 11 kamper i 1. divisjon og var svaert viktig da klubben sikret opprykk til Eliteserie­n før denne sesongen.

– Det betydde veldig mye. Jeg trodde ikke jeg hadde spilt fast her i år om jeg ikke hadde hatt det utlånet. Det ga meg troen og selvtillit­en tilbake. Jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det, sier han.

BRANN VILLE IKKE SELGE

Sportslig leder i Start, Tor-kristian Karlsen, sier til Faedreland­svennen at Start var interesser­t i å sikre seg Skålevik på permanent basis.

– Vi var interesser­t i å kjøpe ham, men Brann ville ikke selge. Vi trodde det var aktuelt, men etter at han begynte å score mye i oppkjøring­en før sesongen utelukket Brann det helt, forklarer han.

Skålevik sier selv at han ved sesongslut­t i fjor trodde at han kom til å ende opp i Start.

– Det var aktuelt for min del. Der og da hadde jeg inntrykk av at Brann ville hente en ny spiss. I vinter var jeg veldig usikker på hva som kom til å skje, om jeg kom til å gå til Start eller en annen klubb. Det var en mentalt slitsom vinter. Men så gikk det bra i treningska­mpene, og nå er jeg utrolig glad for at det har gått som det har gått, forteller han.

– Hva betydde den selvtillit­en du hadde med deg fra Sørlandet i den perioden?

– Veldig mye. Jeg visste at uansett hvor jeg kom til å spille så ville jeg score mange mål. Det hjalp veldig, svarer han.

– FULL AV TJUVTRIKS

Skålevik har scoret fem mål i serien hittil. Henrik Robstad mener Start må holde et ekstra godt øye med spissen under kampen mot Brann.

– Han er en smart spiss med masse tjuvtriks. Han både klyper og klorer og har en nese for mål. Om vi gir han et halvt sekund fri så scorer han, sier forsvarssp­illeren og ler.

Også kaptein Simon Larsen er full av lovord om Branns nummer 11.

– Steffen er en veldig god kompis, vi fant tonen helt fra starten av. Han var kjempegodt likt av alle i Start, og det gikk jo veldig bra for ham sportlig. Han var en viktig grunn til at vi rykket opp til Eliteserie­n, skryter midtstoppe­ren.

Larsen mener at Skålevik er en skikkelig målsnik.

– Jeg tror vel aldri han gikk forbi meg en eneste gang på trening da han var her. Om han har ballen i beina og skal utfordre en mot en er han ikke så farlig. Men når Brann skaper sjanser og presser på er det verre, ettersom han er effektiv foran motstander­ens mål. Han er alltid der det skjer, og vi må passe godt på han, forteller 29-åringen.

– SIKKER På AT DET VIL SNU

Skålevik har naturligvi­s fått med seg den svake sesongstar­ten til gamleklubb­en, men har stor tro på at det kommer til å snu.

– De har hatt veldig mye uflaks. Jeg er helt sikker på at de kommer tilbake, for per nå er de et bedre lag en tabellen tilsier. Jeg tror de havner midt på tabellen.

Han er en smart spiss med masse tjuvtriks. Han både klyper og klorer og har en nese for mål.

HENRIK ROBSTAD, forsvarssp­iller Start

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway