Fædrelandsvennen

Start er verstinger på gule og røde kort

Start har mottatt 16 guleog to røde kort etter åtte serierunde­r, og er med det verstingen­e i Eliteserie­n. Det overrasker kaptein Simon Larsen.

- HENRIK GILL

– Det var veldig overrasken­de å høre. Jeg synes ikke vi spiller noe stygt, så jeg hadde ikke trodd at vi skulle toppe den statistikk­en, sier Simon Larsen til Faedreland­svennen.

– Hvorfor tror du at dere topper statistikk­en?

– Jeg tror mye går på uflaks. De to røde kortene vi har hatt til nå går mye på tilfeldigh­eter, og jeg mener fortsatt at det røde kortet til Lars-jørgen (Salvesen) mot Odd er helt tåpelig, svarer han.

– FOR SNILLE

Larsen var den første spilleren i klubben som mottok rødt kort denne sesongen, i hjemmekamp­en mot Vålerenga 14. april.

– Vi trøkker til i duellene på kamp, også har vi jo Damion Lowe som alltid står i fare for å pådra seg gult kort hver kamp han spiller, sier han og ler.

– Men jeg mener faktisk at vi har vaert for snille. På trening er vi flinke til å unngå stygge taklinger og farlige situasjone­r, så jeg er veldig overrasket over at det er så forskjelli­g i kamp, for å vaere aerlig, legger han til.

Larsen påpeker likevel viktighete­n av å unngå unødvendig­e kort gjennom sesongen.

– Om vi fortsetter å få så mange kort kommer jo ikke Mark (Dempsey) til å få mulighet til å stille med sitt foretrukne lag, så vi må unngå masse karantener, sier 29-åringen.

SYNES DET ER GREIT

Forsvarsko­llega Henrik Robstad er ikke like overrasket over at kristiansa­nderne er verstingen­e på kort-statistikk­en.

– Jeg har jo sett de fleste av kampene fra sidelinjen, og har fått med meg at kortene har samlet seg opp. Jeg tror det er en kombinasjo­n av at man trøkker ordentlig til i duellene, og at vi har pådratt noen av dem på en unødvendig måte, sier han.

26-åringen, som har vaert ute store deler av sesongen hittil med skade, mener at det ikke er noe galt å toppe statistikk­en.

– Jeg synes det er greit å «spille over grensa» av og til, det gjør ikke noe å få noen gule kort. Det er viktig å vaere tøffe i duellspill­et, sier han.

STARTER

Kasper Skaanes, som kom til Start fra Brann på overgangsv­induets siste dag, gleder seg naturligvi­s ekstra mye til kampen mot Brann i morgen.

– Dette var det første jeg markerte i kalenderen min etter jeg signerte for Start. Jeg gleder meg utrolig mye til kampen, sier Skaanes og smiler bredt.

Selv om det blir topp mot bunn når Brann møter Start på Sør Arena, har midtbanesp­illeren stor tro på seier over serieleder­en.

– Vi møter jo et veldig godt lag, som jeg kjenner godt. Men på hjemmebane kan vi slå hvem som helst. Jeg har stor tro på at vi kan vinne kampen, og det kan ikke bli bedre enn å ta tre poeng mot gamleklubb­en, forklarer Skaanes.

På fredagens Start-trening kunne trener Mark Dempsey avsløre at Skaanes starter mot Brann.

– Det betyr mye for meg. Jeg har lyst til å vise at jeg fortjente enda mer spilletid enn det jeg fikk i Brann. Så personlig blir det ganske spesielt for meg, og jeg føler at jeg har noe å bevise, forteller han.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Simon Larsen fikk Starts første av to røde kort denne sesongen, i kampen mot Vålerenga 14. april.
FOTO: NTB SCANPIX Simon Larsen fikk Starts første av to røde kort denne sesongen, i kampen mot Vålerenga 14. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway