Fædrelandsvennen

Tjomsland-debutant sjokkerte trav-norge

- RICHARD EKHAUGEN,

Traveksper­tene overgikk hverandre i hyllester da Øystein Tjomslands megatalent Rappstjern­en debuterte med seier på Bjerke onsdag. Hvem skal slå denne i årets storløp?

Mye har vaert skrevet om Øystein Tjomslands 3-årsårgang i 2018. Den ene debutanten etter den andre har imponert i sine fremtreden­er i løpsbanen, men det publikum fikk oppleve på Bjerke onsdag kveld overgikk selv de villeste fantasier. Rappstjern­ens debut fikk traveksper­tene til å gå av hengslene.

– Det er faktisk helt spinnvilt! Rappstjern­en er et supertalen­t, utbrøt Tv-kanalen Rikstoto Direktes ekspert Stian Hallenstve­dt rett etter målgang.

Det tok heller ikke mange minuttene før mikroblogg­tjenesten Twitter strømmet over av hyllester.

– Rappstjern­en med enorm debut, skrev mangeårig Rikstoto Direkte-reporter Kurt Hella.

– Rappstjern­en og Egon er i rute. 1.21 siste 500. Nest raskeste siste 500 i historien i debut, fastslo tv-kanalens Anders Mikkelborg minutter senere.

Og nettopp Egon, trent av fremgangsr­ike Geir Vegard Gundersen, var gjort til favoritt i løpet. Nittedal-hesten hadde imidlertid ikke sjanse til å rå på megatalent­et som er trent frem på Sørlandets Travpark. Gundersen var da også stum av beundring etter løpet.

– Tjomsland og disse kaldblodsh­estene, der klarer jeg ikke å henge med, sa en av Norges beste travtrener­e med et oppgitt smil.

Rappstjern­en avsluttet altså den siste halve kilometere­n av løpet i 1.21-fart. For å forsøke en sammenlign­ing; det blir som om Lone Johansen, den norske jenta som tok sølv på 10 km skiatlon under junior-vm i Sveits tidligere i vinter, skulle holdt følge med Marit Bjørgen de siste 7,5 kilometern­e av tremila!

Tjomsland selv tok ikke av etter løpet, men fastslo på nøkternt vis at den sørlandsop­pdrettede 3-åringen som eies av tidligere Rosenborg-profil Tor Gunnar Johnsen er noe utenom det vanlige.

– Det er en lang sesong, og det gjelder å kjøre litt fornuftig. Nå ble det full fart til slutt, og hestene fikk en god opplevelse. Rappstjern­en holder vi høyt. Han har en god teknikk og virker ukompliser­t. I tillegg er han startrask, og det scorer de høyt på. Det er et stort talent, fastslo Tjomsland på seremonipl­ass.

Rappstjern­en vant på 1.31,3/2140 meter. Hesten er oppdrettet av Knut Erik Dåbu fra Froland.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Øystein Tjomsland har trent frem det som kan vaere Norges største kaldblodst­alent denne sesongen, Rappstjern­en. Til høyre eier Tor Gunnar Johnsen, tidligere Rbk-spiller.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Øystein Tjomsland har trent frem det som kan vaere Norges største kaldblodst­alent denne sesongen, Rappstjern­en. Til høyre eier Tor Gunnar Johnsen, tidligere Rbk-spiller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway