Fædrelandsvennen

Ordførerne listetoppe­r

Ordførerne Alf Erik Andersen (Frp) og Janne Fardal Kristoffer­sen (H) blir listetoppe­r for sine partier foran kommuneval­get til Nye Lindesnes.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

På Ap-toppen havner etter alt å dømme Even Tronstad Sagebakken fra Mandal.

– Ja, vi vil plassere Alf Erik Andersen øverst, bekrefter leder av nominasjon­skomiteen for Frp, Kaare Hjort.

Janne Fardal Kristoffer­sen har tidligere sagt at hun ønsker gjenvalg som ordfører. Så når vi spør leder av nominasjon­skomiteen Jarl Pedersen om hun blir plassert øverst på Høyre-lista, svarer han:

– Det er vel ingen stor hemmelighe­t.

Fra annet hold får vi bekreftet at det blir slik. I Arbeiderpa­rtiet går det mot at Even Tronstad Sagebakken havner på topp.

ULIKE STADIER

Nominasjon­sprosessen i den nye storkommun­en Lindesnes er på ulike stadier i partiene.

Fremskritt­spartiet er de som tydeligst proklamere­r sin toppkandid­at.

– Ja, hos oss er det ingen tvil. Alf Erik har gjort en meget god jobb, sier Hjort.

Men at partiet har en stor jobb å gjøre for å klare å få ordføreren er det ingen tvil om. Ved siste kommuneval­g oppnådde partiet 23,9 prosent i Mandal, men bare rundt seks prosent i de to andre kommunene.

I stortingsv­alget oppnådde Frp 20,4 prosent i Lindesnes og 13,3 prosent i Marnardal.

FINNE SAKER OG KANDIDATER

– Så Frp-velgere er det, det handler om å finne sakene og kandidaten­e som får dem til å stemme på oss ved neste kommuneval­g, sier Alf Erik Andersen.

I Lindesnes sier ordfører Janne Fardal Kristoffer­sen at hun vil si ja til ny periode om hun blir spurt. Det blir i så fall hennes tredje.

– Det har vaert fantastisk givende og jeg vil veldig gjerne vaere med videre, sier hun.

BLITT FOR GAMMEL

Marnardal-ordfører Helge Sandåker (Ap) har tidligere sagt at han takker for seg etter denne perioden og begrunner det slik: – Jeg er blitt for gammel.

Linda Verdal er leder av nominasjon­skomiteen for partiet.

– Vi skal nå ha vårt første møte, og er derfor et stykke unna med å få på plass vår liste, sier hun.

Der kommer etter alt å dømme Even Tronstad Sagebakken fra Mandal til å stå øverst slik han gjorde også sist. Partiet var en soleklar vinner av siste kommuneval­g med 32,4 prosent i Mandal, men et partisamar­beidet på høyresiden hindret Sagebakken i å bli ordfører.

– Ja, blir jeg spurt sier jeg ja. Det er kjempespen­nende tider og jeg tror jeg kan bidra, sier Sagebakken.

Må LAGE KOMITÉ FØRST

KRF har ikke nominasjon­skomité ennå.

– Det skal vi lage på det første styremøte om ikke lenge, sier leder av Mandal KRF, Thore Westermoen.

Ettersom tidligere Krf-ordfører i Lindesnes, Ivar Lindal, takker for seg etter denne perioden, blir det trolig Christoffe­r Westermoen fra Mandal som står øverst dersom han ønsker det.

I Senterpart­iet sier leder av nominasjon­skomiteen John Morten Varhaug at de akkurat har begynt jobben.

– Vi kommer i første omgang til å spørre de som er i dagens kommunesty­rer om de ønsker gjenvalg, sier han.

I Venstre er nominasjon­sprosessen ikke kommet i gang, men det som er sikkert er at Ingvild Wetrhus Thorsvik, som er varaordfør­er i Mandal i dag, ikke kommer til å ta gjenvalg.

– Så da blir raskt meg som havner på topp, men det må jo tida viser, sier nyvalgt leder for nye Lindesnes Venstre, Asle Nesland.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Dagens ordførere i Lindesnes og Mandal, Janne Fardal Kristoffer­sen (H) og Alf Erik Andersen (Frp) havner på topp når valglisten­e nå skal snekres sammen foran kommuneval­get for Nye Lindesnes.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Dagens ordførere i Lindesnes og Mandal, Janne Fardal Kristoffer­sen (H) og Alf Erik Andersen (Frp) havner på topp når valglisten­e nå skal snekres sammen foran kommuneval­get for Nye Lindesnes.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Even Tronstad Sagebakken ser ut til å bli listetopp i Arbeiderpa­rtiet i lokalvalge­t for Nye Lindesnes
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Even Tronstad Sagebakken ser ut til å bli listetopp i Arbeiderpa­rtiet i lokalvalge­t for Nye Lindesnes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway