Fædrelandsvennen

Flaskepost var falsk

- JANNE B. PRESTVOLD

En gruppe utenlandsk­e studenter står bak flaskepost­en som ble kastet i sjøen i naerheten av Ulvøysund påsken 2018 – slett ikke i New York i 1998.

Faedreland­svennen skrev for noen dager siden om Mathias (13) som fant en flaskepost i fjaerestei­nene utenfor Sodefjed i Kristiansa­nd.

I flasken lå et brev med en gåte, datert «New York 1998». Nå viser det seg at den ble kastet i sjøen fra broa over til Indre Uløvøya for noen uker siden. Deretter har flasken funnet veien over Kvåsefjord­en og endte altså opp i fjaera utenfor Sodefjed i Randesund.

– Nå ble jeg helt paff, dette var ikke noe greit å høre, sier Nina Sodefjed. Det var hennes sønn Mathias, som fant flaskepost­en.

I brevet var det oppgitt en epost-adresse, som Faedreland­svennen sendte svaret på gåten til.

Nå har vi fått svar tilbake fra tyske Ann-kristin Scheibe, som forteller at vi har løst gåten i brevet korrekt (navnene på studentene som sto bak). Hun skriver videre (oversatt fra engelsk):

– Vi kastet ikke flasken i sjøen i New York for tjue år siden (beklager). Etter å ha skrevet brevet var det en av oss som bare skrev det nederst for å vaere sikre på at vi fikk et svar. Ville brevet vaert interessan­t for dere uten den signaturen?

Scheibe har også lagt ved et bilde av student-gruppen som står bak. Hun forteller at de er åtte internasjo­nale studenter på Erasmus-utveksling ved NTNU på Gjøvik. I påsken var de på hyttetur til Sørlandet, og første påskedag kastet de flasken på sjøen fra ei bro.

Nina Sodefjed liker dårlig å bli lurt.

– Jeg må si jeg ble overrasket over at noen kan gjøre sånt. Det er rett og slett dårlig gjort, og litt trist å høre at det er sånn det henger sammen. En blir litt mer skeptisk etter dette, sier hun.

 ?? PRIVAT FOTO: ?? Dette er gruppen på åtte studenter som sendte den falske flaskepost­en.
PRIVAT FOTO: Dette er gruppen på åtte studenter som sendte den falske flaskepost­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway