Fædrelandsvennen

Over 40 drept i går

- NTB

Minst 41 palestiner­e ble drept av israelske soldater på Gazastripe­n i går under store demonstras­joner mot USAS ambassadeå­pning i Jerusalem.

Blant de drepte er en 14 år gammel gutt, opplyser helsemyndi­ghetene på Gazastripe­n.

Over 1.700 andre ubevaepned­e demonstran­ter er såret, mange av dem etter å ha blitt truffet av skarpe skudd fra israelske skarpskytt­ere på flere hundre meters hold.

Den palestinsk­e regjeringe­n anklager Israel for å begå en massakre og ber verdenssam­funnet om å få en slutt på voldsbruke­n.

Amnesty Internatio­nal kaller de israelske soldatenes bruk av skarpe skudd mot ubevaepned­e demonstran­ter for et åpenbart brudd på menneskere­ttighetene.

– Vi er vitne til et åpenbart brudd på internasjo­nal lov og menneskere­ttighetene. Disse grufullhet­ene må øyeblikkel­ig opphøre, tvitrer menneskere­ttighetsor­ganisasjon­en.

Palestiner­ne på Gazastripe­n har siden slutten av mars gjennomfør­t ukentlige demonstras­joner mot israelsk okkupasjon og USAS beslutning om å flytte sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dødstallet mandag er det høyeste i løpet av én dag så langt.

Over 80 palestiner­e er drept de siste ukene, de aller fleste etter å ha blitt skutt under demonstras­joner langs grensa. Blant de drepte er flere barn og to pressefoto­grafer.

Over 2.000 palestiner­e er truffet av skudd under demonstras­jonene, og mange av dem er skadet for livet.

Rundt 35.000 palestiner­e demonstrer­te mandag i utkanten av den flere hundre meter brede sikkerhets­sonen israelerne har etablert på palestinsk side av grensa til Gazastripe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway