Fædrelandsvennen

Klatrehall på Odderøya skurrer

- PER M. MATHISEN

Forretning­sfolk og eiendomsut­viklere har kastet sine øyne på naturperle­n Odderøya. Mens Kanalbyen vokser fram kommer et nytt prosjekt – klatrehall.

bygge en innendørsh­all i et område som byr på så unike naturopple­velser grenser til det meningsløs­e. På Odderøya kan man følge spennende stier (som krever både klatring og balanserin­g!) med utsyn mot glitrende hav og skjaergård, med Oksøy fyr i horisonten, og vind, sol eller regn i ansiktet, oppleve grønne volder og blanke svaberg, høre lyden av hav.

Jeg tror hotelleier Glastad bommer når han tror at en klatrehall vil øke attraksjon­sverdien for Caledonien. Moderne mennesker vil oppleve ekte natur. Odderøya er mer enn attraktiv nok som den er – for både norske og utenlandsk­e gjester.

Virtuelle digitale verdener tar mye plass i våre liv, likeledes treningsse­ntre og andre sentre, og nå skal vi lokkes inn i en klatrehall. Det fører til fremmedgjø­ring, stress, og vi mister kontakten med naturen. Forskning viser at barn utvikler seg og trives best når de får leke og bevege seg i naturens egne klatrebane­r.

En annen side av dette prosjektet er saksgangen: Fvn opplyser begeistret at ordføreren har stilt tomt til disposisjo­n. En kremtomt på en naturperle stilles til disposisjo­n for investorer. Har ordføreren fått utvidede fullmakter – eller har denne saken vaert oppe til politisk behandling?

Rart at avisen ikke spør om det. Ikke før er debatten rundt Kornsiloen, som overgis for en svaert lav sum, avsluttet, før en ny, kommunal tomt stilles til disposisjo­n (jfr. også Parkerings­huset under Torvet). Er dette enda et eksempel på lyssky saksgang i kretsen rundt ordføreren?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway