Fædrelandsvennen

Lader opp på spahotell før 16. mai

Start reiste allerede mandag østover for å forberede seg til onsdagens seriekamp. Sportslig avdeling takker eierne for at de får den muligheten.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi synes det er en fin løsning for å komme oss tidligere hit og vaere sammen. Noen klubber velger å reise på kampdag, andre reiser fem dager før. Opplegget vårt varierer litt fra kamp til kamp.

Det sier sportslig leder Torkristia­n Karlsen til Faedreland­svennen.

Mandag formiddag, etter en litt over times lang treningsøk­t på solfylte Sparebanke­n Sør Arena, satte Start seg i bussen retning Østfold.

– EN MENTAL PROSESS

Onsdag møter poenghungr­ige sørlending­er Sarpsborg til festkamp 16. mai. Men Start valgte altså å reise dit to dager før. De to nettene fram til kampdag skal de bo på Son Spa i utkanten av Moss, kun en liten halvtimes kjøring fra Sarpsborg.

Med på reisen er stort sett det som kan krype og gå i tilknytnin­g A-laget. Spillere som er skadet og ikke skal spille er også med, samt fullt støtteappa­rat. Hr-direktør Morten Aa Djupvik er også med.

– Jeg håper det vil lege noen ting som trengs å leges. Vi skal ha litt «team building», og komme tettere sammen som gruppe. Det er en mental prosess vi er inne i nå, og det er vitalt at vi utforsker flere ting for å fikse situasjone­n vi er inne i, sier Start-trener Mark Dempsey.

Laget hans har hatt en knalltøff sesongstar­t, med kun fire poeng fra de første ni kampene. Senest lørdag ble det tap 0–1 mot serieleder Brann. Nå håper Start at et par dager sammen i Østfoldtra­ktene skal kunne hjelpe på en mildt sagt dalende formkurve.

– Jeg tror at å vaere mye sammen er veldig positivt og stimuleren­de for en prestasjon­sgruppe. I mitt hode er det en veldig profesjone­ll og ordentlig måte å lade opp på, sier Karlsen.

– BYGGE KULTUR

Han kaller det fantastisk at eierne legger til rette for en sånn tur. Også da Start skulle møte Stabaek i midtuka for noen uker siden, reiste laget direkte fra bortekampe­n i Trondheim til Østlandet. I tillegg ble det betalt for en ekstra uke i Spania tidlig i januar.

– Desto mer vi jobber sammen og er rundt hverandre, jo mer har vi mulighet til å laere av hverandre og bygge kultur, sier Karlsen.

Start-trener Mark Dempsey sier det er Karlsen, sammen med Morten Aa Djupvik, som skal ha ansvaret for team building-delen av turen. Selv tror treneren at denne turen, som var planlagt før tapet mot Brann, kommer på et godt tidspunkt.

– MIDLER TIL GODE LØSNINGER

– Det gjør at vi får tilbrakt tid sammen og blir enda bedre kjent med hverandre. Å tape kamper er det verste vi vet, så vi må se på måter å bryte den vanen. Jeg synes dette er en strålende idé til å prøve å hente fram en respons og selvtillit, i stedet for hele tiden å snakke om fotball, fotball, fotball,

sier Dempsey.

Han roser også eierne for muligheten til å kunne ta turen, og sier man skal bo på et «veldig flott sted».

Arbeidende styreleder Christophe­r Langeland sier at en slik tur forsvares av det satte budsjettet.

– I budsjettpr­osessen for reiseutgif­tene til 2018-sesongen var det viktig for oss at vi satt av tilstrekke­lig med midler til smarte og gode løsninger. Vi var for eksempel tre dager i Oslo mellom to tette bortekampe­r tidligere i år, skriver Langeland i en tekstmeldi­ng til Faedreland­svennen.

Han vil ikke kommentere hva denne turen koster, av hensyn til samarbeids­partnere og «andre aktører innen transport, overnattin­g med mer».

Spillerne mener det er en god plan å samles et par dager for å kunne prestere optimalt mot Sarpsborg.

– Man blir påvirket av å tape, noe annet ville vaert å lyve. Dermed skal det bli godt å komme seg litt bort til andre omgivelser, og bare vaere sammen oss i laget. Det vil hjelpe med å få stemninga i gruppa tilbake der den skal vaere, sier Henrik Robstad.

– Det blir spennende. Vi trenger å samle gruppa, og jeg tror det er viktig å løsne opp litt, sier spiss Kristján Flóki Finnbogaso­n.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Start håper at en par dager sammen før kampen mot Sarpsborg 08 skal gjøre godt etter noen måneder med svake resultater.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Start håper at en par dager sammen før kampen mot Sarpsborg 08 skal gjøre godt etter noen måneder med svake resultater.
 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Start-trener Mark Dempsey roser eierne for at lagets hans har mulighet til å reise på slike turer.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Start-trener Mark Dempsey roser eierne for at lagets hans har mulighet til å reise på slike turer.
 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY ?? Kristján Flóki Finnbogaso­n sier de trenger å samle gruppa, og ser fram til samling med laget.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY Kristján Flóki Finnbogaso­n sier de trenger å samle gruppa, og ser fram til samling med laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway