Fædrelandsvennen

Fornyeren

- MARGUNN SERIGSTAD DAHLE, Førstelekt­or, NLA Mediehøgsk­olen Gimlekolle­n

«Inspirasjo­n til fornyelse!» «Enkel forandring!» «Bli ny!» Overskrift­ene lyser imot oss, og fornyelsen knyttes til alt fra hus, hytte og hage til oss selv.

Behovet for forandring synes umettelig, ikke minst når det gjelder egen framtoning og stil. Blad og magasiner flommer over av tips, for ikke å snakke om alt det som bloggene byr på.

Kjenner vi oss igjen? Klart vi gjør! Klangbunne­n er der, både i den lett gjenkjenne­lige følelsen av å ville passe inn i tiden – og i våre dype personlige lengsler.

Når vi denne uken mellom Kristi himmelfart­sdag og pinse fokuserer på den tredje personen i treenighet­en, er vi tett på de dypereligg­ende lengslene som dette behovet for fornyelse rører ved. Enten det er lengselen etter å oppdage personlig identitet, etter dype personlige erfaringer, etter dypere mening – eller etter ekte åndelighet.

Med bibelsk språkbruk er alt dette egentlig en lengsel etter fornyelse. Og her er det Den Hellige Ånd møter oss – som den store Fornyeren. Han kan virkelig fornye oss – innenfra.

Kirkefader­en Augustin er blant annet kjent for å ha sagt: «Vårt hjerte er urolig inntil det finner sin hvile i Deg.» Og nettopp dit – til Gud selv, er det at Den Hellige Ånd vil vise oss! Og der, i fellesskap­et med vår Skaper og Frelser, vil Han daglig fornye oss, i sitt bilde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway