Fædrelandsvennen

28 av 44 ved NRK Sørlandet tatt ut i streik

28 av 44 ansatte ved NRK Sørlandet er tatt ut i streik. Ifølge distriktsr­edaktør Morten Rød vil det ikke bli publisert lokalprodu­sert materiale under streiken.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Streikevil­jen er stor. Nrk-ledelsen sentralt har ikke vist vilje til å imøtekomme oss på noen av våre tre hovedkrav, sier streikeled­er Knut Knudsen Eigeland for de organisert­e i Norsk Journalist­lag i NRK Sørlandet.

De tre hovedkrave­ne han snakker om er å tette lønnsgapet i forhold til ansatte i andre store mediehus, like vilkår for midlertidi­ge og fast ansatte, og kompetanse­heving.

De Nj-organisert­e i NRK Sørlandet vil under konflikten gå streikevak­ter utenfor lokalene på Tangen i Kristiansa­nd og i statskanal­ens lokaler i Arendal.

– Vi forholder oss til at det er en konflikt, og det vil ikke bli publisert noe som er produsert ved NRK Sørlandet under streiken, sier distriktsr­edaktør Morten Rød.

Akkurat det er streikeled­er Knut Knudsen Eikeland godt tilfreds med.

Det er sendt ut betinget permitteri­ngsvarsel til de 16 ansatte ved NRK Sørlandet som ikke er tatt ut i streik. Dersom det blir aktuelt å sette permitteri­ngen ut i livet, vil det tidligst kunne skje fra 23. mai.

– Jeg beklager overfor våre lyttere og seere som mister tilbudet som følge av streiken, sier Rød.

10. september skal NRK Sørlandet etter planen ha sine første sendinger fra nye lokaler i Markens gate. Morten Rød håper ikke en langvarig konflikt vil forsinke flyttepros­essen.

Totalt er 1700 Nrk-ansatte som er medlemmer av Norsk Journalist­lag, tatt ut i streik. Da streiken tirsdag var et faktum, hadde partene meglet 12 timer på overtid.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway