Fædrelandsvennen

Rekordbesl­ag av dopingmidl­er

En trafikkont­roll på E 18 ledet politiet til et av de største beslagene av dopingmidl­er i Agder. En personlig trener er fengslet og tiltalt.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

Politiet mener kristiansa­nderen har vaert del av et miljø for distribusj­on av dopingmidl­er.

– Etter det jeg kjenner til har vi ikke gjort større beslag av dopingmidl­er i Agder tidligere, sier politiadvo­kat Jørgen Henriksen til Faedreland­svennen.

Nylig kom tiltalen mot 40-åringen, som i flere år var personlig trener i en stor treningskj­ede i Kristiansa­nd.

– DREV ØVELSESKJØ­RING

En novemberkv­eld i fjor stanset politiet 40-åringens luksuriøs Mercedes-leiebil på E 18 i Lillesand. Bilen kjørte vinglete og gikk opp og ned i fart.

I passasjers­ettet satt treneren, som drev øvelseskjø­ring med en annen mann. Begge var ifølge tiltalen ruset på narkotika.

Da politiet samme kveld tok seg inn trenerens leilighet i Kristiansa­nd, ble de møtt av store mengder ulovlige preparater for kroppsbygg­ing.

Ifølge tiltalen mot 40-åringen er det snakk om drøyt 2,5 kilo anabole steroider og noe veksthormo­n, fordelt på tabletter, ampuller og hetteglass.

– SKULLE SELGES VIDERE

– Han har gitt en begrenset forklaring der han har erkjent straffskyl­d for oppbevarin­g, sier Henriksen.

– Mener dere at dopingmidl­ene var tenkt til videre salg?

– Ja, det er snakk om å stort mengder dopingmidl­er at man ikke kan klare å bruke dette selv i egen levetid, sier Henriksen.

I etterkant har saken ført til pågripelse­r av flere personer andre steder i landet.

PÅGREPET På NYTT

Etter første pågripelse satt 40-åringen varetektsf­engslet i fire uker. En natt i mars i år ble han pågrepet på nytt under en tur på byen.

I leilighete­n hans ble det funnet flere dopingmidl­er: Tabletter, ampuller og hetteglass med til sammen 79000 milligram anabole steroider.

– Han har forklart noe om hvordan han har fått tak i dopingmidl­ene, så får vi se om han vil utdype dette i retten, sier politiadvo­kat Henriksen.

Samme natt ble det også funnet 128 gram amfetamin, og vel 600 narkotiske tabletter.

– SA SELV OPP JOBBEN

Daglig leder i treningskj­eden forteller at kristiansa­nderen ble ansatt i 2013, og at han selv sa opp jobben våren 2017.

– Vi har hatt mistanke til at han drev med doping, men ikke sterke nok til å kunne konfronter­e vedkommend­e, sier daglig leder. – Hva tenker du i ettertid? – Sett i ettertid burde vi nok gjort det likevel, og det vil vi ta laerdom av. Det som gjorde saken vanskelig, var at han var en populaer trener.

– ARBEID IKKE ETTERFORSK­ET

Daglig leder sier de ikke har hatt mistanke til at 40-åringen solgte til kunder i treningskj­eden.

– Vi har kun hørt positivt om hans relasjon til sine kunder, sier hun.

En måned før pågripelse­n i november i fjor opprettet han et enkeltmann­sforetak som personlig trener.

– Hans nåvaerende eller tidligere arbeidsfor­hold har ikke vaert et tema for etterforsk­ningen, sier politiadvo­kat Jørgen Henriksen.

Treneren har sittet varetektsf­engslet siden pågripelse nummer to.

– Han har erkjent oppbevarin­g av de beslaglagt­e stoffene, sier forsvarer Chamkor Singh Nagra.

 ?? FOTO: POLITIET ?? Dette synet møtte politiet da de gikk inn i leilighete­n til treneren. Eske etter eske med anabole steroider i tablettfor­m, hetteglass og ampuller.
FOTO: POLITIET Dette synet møtte politiet da de gikk inn i leilighete­n til treneren. Eske etter eske med anabole steroider i tablettfor­m, hetteglass og ampuller.
 ?? FOTO: POLITIET ?? Bildet er tatt av politiet under ransakelse av leilighete­n til 40-åringen i Kristiansa­nd. Politiet mener dopingmidl­ene var tenkt til videresalg.
FOTO: POLITIET Bildet er tatt av politiet under ransakelse av leilighete­n til 40-åringen i Kristiansa­nd. Politiet mener dopingmidl­ene var tenkt til videresalg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway